19 sokkoló tény, amit nem tudtál a halálról!

november 12, 2013
19 érdekes tény a halálról
 1. Egy átlagos ember lefejezés után még 15-20 másodpercig öntudatánál van, azaz észleli a világot maga körül.

 2. Az egyiptomiaknál szent állat volt a macska. Ha egy macska elhunyt, akkor a gyászoló egyiptomi leborotválta a szemöldökét, majd ha kinőtt ezt újra megtette. Lehet, hogy egyszerűbb lett volna a temetőbe járni?

 3. Lehet hogy újra kellene gondolnunk szeretteink eltemetését? Egy babona szerint ugyanis ha egy asszonyt fekete ruhában temetnek el, akkor vissza fog járni kisérteni a családot.

 4. Egy másik legenda szerint a legelső koszorúkat azért találták fel, mert úgy hitték hogy az majd megkötözi a halott szellemét, így az nem fog kísérteni minket.

 5. 1931-ben Henry Ford úgy döntött, hogy Thomas Edison barátját örökre meg szeretné őrizni, ezért az egyuk (remélhetőleg nem az utolsó) lehelletét egy palackba zárta. Vajon mit írt a címkére?

 6. Az egyik ok amiért az 1800-as években a cowboyok elkezdtek pisztolyt hordani az volt, hogy a lóról leesve és a kengyelbe megakadva, ne húzza őket halálra a ló.

 7. 2 milliárd ember közül mindössze 1 éli meg a 116 éves kort.

 8. Egy ember hamarabb elpusztul a teljes alváshiánytól, mint az éhségtől. 10 alvás nélküli nap ugyanis már elég a halálhoz, míg éhezni több hétig is képes egy egészséges személy.

 9. Ha valaki az öngyilkosság azt a formáját választja, hogy leugrik a Mount Everestről akkor rengeteg türelemre lesz szüksége. Egy átlagos súlyú ember ugyanis több mint 2,5 percet zuhan mire leér.

 10. Itt van egy munka amelyet biztosan nem vállalnál soha: Amikor a pireneusi méhészek közül egy meghal, valakinek körbe kell járnia a környéken és minden egyes méhet egyenként le kell öntenie fekete tintával!

 11. John Bowman, a Vermonti tímár szilárdan hitt a reinkarnációban így elrendelte, hogy halála után minden egyes nap ugyanúgy terítsék meg neki az ebédet mintha életben lenne. Végül 1950-ben a ház azért hagyta abba a terítést, mert elfogyott a vagyonuk.

 12. Körülbelül 100,000,000,000 ember (1 billió) halt meg, amióta az emberiség létezik.

 13. Egy babona szerint a temetési szertartáson nem szabad mutogatni, mert egy hónapon belül téged is elérhet a halál. Ilyenkor ugyanis három ujjad saját magadra mutat.

 14. Érdemes kicsit jobban elolvasni a címkéket. Évente ugyanis közel 2.500 balkezes ember hal meg azért mert jobbkezeseknek tervezett terméket próbál ki és nem olvassa el azok címkéjét.

 15. Te is szoktad rágni a tollat? Tudtad, hogy évente 100 ember hal meg fulladásban, amelyet egy golyóstoll okoz? Ez alátámasztja a régi idézetet: A toll hatalmasabb fegyver a kardnál!

 16. A csótány még 9 napig él miután levágtad a fejét. Csakis egyféleképpen tudod megölni: Ha kiéhezteted!

 17. A világon évente több embert ölnek meg szamarak, mint ahány repülőgép balesetben meghal!

 18. A villamosszéket egy fogorvos találta fel.

 19. Tudod, hogy melyik állat öli meg a legtöbb embert évente a világon? A moszkitó!

Volt egy két tény amin meglepődtél? Akkor nyomj egy lájkot, itt a cikk alatt!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …