3 tény, hogy miért válasszunk befektetés alapú életbiztosítást!

május 4, 2015
3 tény, hogy miért válasszunk befektetés alapú életbiztosítást!

Igenis még mindig vannak olyan megtakarítási lehetőségek Magyarországon, ahol nem kell félni attól, hogy ellopják a pénzünket, vagy csődbe megy a cég ahol befektettünk. Az egyik ilyen lehetőséget a befektetéses életbiztosítások jelentik. Íme, 3 fontos tény, ami megmutatja, hogy miért nem kell félnünk, ha ezt a megtakarítási formát választjuk:

 

A brókerbotrány nem érinti

 

Magyarországon jelenleg, ha pénzről, megtakarításról van szó, akkor mindenkinek a brókerbotrány villan be. Érthető reakció, ebből azonban nekünk a megfelelő tanulságot kell levonnunk, vagyis jobban meg kell válogatnunk, hogy hol gyűjtjük a pénzünket rövid-, közép-, és hosszú távon.

 

Ilyenkor előtérbe kerülhetnek a befektetés alapú életbiztosítások, hiszen a biztosítók nagy nemzetközi cégek, akik évente alsó hangon 170 milliárd forintot fizetnek ki évente az ügyfeleiknek. Ezen felül egymással olyan szoros kapcsolatban vannak (ezt hívják viszontbiztosításnak), így ha az egyik biztosító valamilyen csoda folytán beborulna, akkor automatikusan egy másik biztosító lép a helyére. Ez egyébként törvényi szabályzás is. Így a befektetéses életbiztosításokon keresztül olyan megtakarításunk lehet, amire nincs hatással a brókerbotrány, de vajon mi a helyzet az állammal?

 

Független az államtól

 

A második aggály, ami felmerül az emberekben, hogy a befektetés alapú életbiztosítás is a magánnyugdíjpénztár sorsára juthat. Azt fontos tudni, hogy a magánnyugdíj az nem a saját pénzünk volt, hanem egy speciális adó. Ilyenkor ugyanis az államnak fizetendő nyugdíjjárulék egy része (8,5%), nem az államkasszába vándorolt, hanem a mi nevünkön nyilvántartott nyugdíjpénztári számlára. Azt, hogy ezt hogyan tette vissza az állam a kasszába, az egy másik kérdés, ami a lényeges az, hogy nem a nettó fizetésünkből takarítottunk meg, hanem a munkáltatónkat kötelezték arra, hogy ide fizesse utánunk a nyugdíjjárulékot.

 

Ez egy befektetés alapú életbiztosítással nem történhet meg, hiszen itt egy üzleti alapon megköttetett szerződésről van szó, melyet mindkét fél önként vállalja az együttműködést. Az egyedüli kapcsolat a befektetéses életbiztosítás, és az állam között, hogy a nyugdíjbiztosítások után 20%-os, egy évben akár 130 ezer forintos adókedvezményt tudunk igényelni. Ezen felül is van még egy jó indok, a megtakarításos életbiztosításokra.

 

Magas nyereséggel kecsegtet

 

Ha valamikor, akkor most aztán igazán érdemes megnézni, hogy hova tesszük a megtakarított pénzünket. Érintettük már a brókerbotrányt, de azt se felejtsük el, hogy 1,80% a jegybanki alapkamat, így a bankoknál is csak nagyon alacsony kamatot kaphatunk.

 

A befektetés alapú életbiztosításoknál nem jelentkezett ez a probléma, hiszen az elmúlt egy évre visszamenőleg (sőt 5 évre is) bőven találhatunk kedvünkre való eszközalapot.

 

Biztosítói eszközalap hozamok

Biztosítói eszközalap hozamok

 

Az elmúlt egy év hozamai senkit ne tévesszenek meg, akadhatnak ilyen évek, de nem érdemes minden évben ekkora hozamra számítani. Reálisan, egy jól összerakott portfólió, amely tartalmaz olyan eszközalapokat is, amelyet az alapkezelők aktívan kezelnek, egy 6-8%-os éves hozamot érdemes remélni, pláne ha aktívan kezelt, ún. menedzselt alapokba is fektetünk.

 

Akkor éred el a célodat vele, ha a legjobbat választod!

Összegezve, jelenleg a biztosítóknál elérhető befektetés alapú életbiztosítások jelentik a legbiztosabb, és mellette nyereséges megtakarítási formát. Az azonban megint nem mindegy, hogy melyik biztosítónál indítunk szerződést, pláne nem mindegy hogy melyik konkrét megtakarítást írjuk alá. A biztosítási piac legjobb 5%-ából érdemes választani, amely azonban mindenkinek más, és más szerződést jelent. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk megtalálja Önnek az ideális szerződést!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …