A dolgozó javára kötött életbiztosítás

június 23, 2015
A dolgozó javára kötött életbiztosítás

Első hangzásra úgy tűnik, hogy a céges életbiztosításokkal a dolgozók járnak jól, de ez nem így van. Persze ők kapják a szolgáltatást, viszont számos előnye származik a cégvezetőknek, tulajdonosoknak is, ha ilyen formában premizálják munkatársaikat. Nézzük meg a részleteket!

 

Még a munkáltatónak is megéri

 

Bár az ilyen jellegű életbiztosításokat a munkáltató cég fizeti, és a dolgozó javára nyújt szolgáltatást, mégis tudunk mondani 2 olyan indokot, amely miatt egyértelműen megéri munkaadóként ilyen szolgáltatásokat finanszírozni a dolgozók részére.

 

Először is adóelőnyökkel jár. Míg a bejelentett bér után összesen kb. 50%-os adófizetési kötelezettség áll fenn, és a cafeteria után is (35,7% vagy 51,17%), addig az ilyen jellegű életbiztosítások után nem kell extra adót fizetni, a befizetett díjak pedig természetesen leírható költséget jelentenek a cég számára.

 

A másik előny pedig az, hogy így jobban lehet számítani a munkavállaló teljesítményére, hiszen egyrészt érzi, hogy meg van becsülve, másrészt, pedig ha történne vele valamilyen baleset, vagy egészségügyi probléma, akkor sem kell aggódnia, hiszen anyagilag nem okoz problémát a 40% fizetéskiesés (TB). Így csak akkor jön vissza dolgozni, amikor teljesen egészséges, és kész a 100%-os munkavégzésre. Ráadásul a felépülését is tudjuk segíteni.

 

Ez javasolt minden munkaadónak

 

Az egyik speciális életbiztosítás a szolgáltatás alapú egészségbiztosítás. Azzal pontosan tisztában vagyunk, hogy a jelenlegi egészségügy, a betegek ellátása minden, csak nem kielégítő. Ez köszönhető a kevés orvosnak, a lepukkant épületeknek, a nehezen hozzáférhető műszereknek, és még lehetne sorolni. Amennyiben rendelkezünk egy egészségbiztosítással, akkor ezt mind kikerülhetjük, és válogatott orvosok várnak bennünket, kiemelkedő állapotú intézményekben, kifejezetten VIP ellátással, várólista, és minden egyéb kellemetlenség nélkül.

 

Ahogy az előbb is ecseteltük, ez óriási előny egy munkavállalónak, és a munkáltatónak is, hiszen hamar felgyógyuló, 100%-osan munkavégzésre képes alkalmazottakkal tud együtt dolgozni a lehető legrövidebb időn belül. És ezen felül is akad még számos, adóteher nélküli életbiztosítás, amelyet köthet magára is, és dolgozóira.

 

Az egyéb lehetőségek

 

Természetesen továbbra is adómentesen köthető a kockázati életbiztosítás, amely nem csak halál esetén téríthet, hanem például a kórházban eltöltött napok után, vagy egy műtét után is.

 

Itt vannak még a balesetbiztosítások is, melynek a díja töredéke a kockázati életbiztosításoknak, hiszen ez csak a balesetből történő egészségügyi problémák esetén térít, a megbetegedésekből származóakra nem.

 

Tipp: Sokan a nyugdíjprobléma miatt a cafeteria-n belül önkéntes nyugdíjpénztárt választanak, viszont érdemesebb ilyen jellegű életbiztosítás választani, hogy a nettó fizetésünkből felkészülni a nyugdíjra. Ebben az esetben ugyanis jár a 20%-os adókedvezmény a nyugdíj megtakarításra.

 

Érdemes céges életbiztosítást kötni

 

Ahogy ebben a cikkben is taglaltuk, mind a munkavállaló, mind a munkaadó részére is előnyösek a céges életbiztosítások, úgy anyagilag, mint emberileg. A megfelelős csoportos, illetve céges életbiztosításokat azonban nem egyszerű megtalálni, ezért érdemes szakértő segítségét kérni. Igényeljen tőlünk személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk a lehető legjobb megoldásokat fogja letenni az Ön asztalára!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …