A legjobb életbiztosítások 2014-ben

június 24, 2014
A legjobb életbiztosítások 2014-ben

Ha a saját pénzünkből áldozunk a célunk elérésére, akkor nyilván a lehető legjobb megoldást keressük ez természetes. Nincs ez máshogy az életbiztosítások tekintetében sem, ezért megmutatjuk, hogy milyen életbiztosításokat nagy általánosságban hol érdemes keresni.

 

Milyen célra létezik jó életbiztosítás?

 

2014-ben nagyjából nincs olyan közép-; és hosszú távú cél, vagy élethelyzet, amire ne tudnánk választani egy jó életbiztosítást. Legyen szó akár a kockázati védelmünkről, akár egy VIP egészségügyi szolgáltatásról, esetleg befektetésről, gyermek-, vagy nyugdíjas célról mindre találunk olyan biztosítói megoldást, amely megfelelhet számunkra. Vegyük sorra őket!

 

A kockázati és balesetbiztosítások

 

Minél nagyobb ügyfélköre van egy biztosítónak, szaknyelven mondva minél nagyobb a kockázati közösség, annál olcsóbb díjakért tud számunkra kockázati életbiztosítást ajánlani, ezért az esetek túlnyomó többségében az Aegon, Generali, Metlife biztosítók közül kerül ki a győztes ajánlat.

 

A balesetbiztosítások előnye, hogy a díja töredéke a kockázati biztosítás díjainak, hiszen itt csak a balesetből fakadó sérülések esetén térít a biztosító. Vannak olyan biztosítók, akik előre elkészített baleseti csomagokkal állítottak össze, ezzel is megkönnyítve a dolgunkat. Itt az esetek nagy részében a Signal, Union, Uniqa 3-as balesetbiztosításai a nyerők.

 

Az egészségbiztosítások

 

Ahogy a nyugdíjrendszernél, úgy az egészségügynél is megfigyelhető, hogy az állam egyre inkább kivonul a finanszírozásból és hagyja, hogy a privát tőke beáramoljon. Ezt egyénenként (családonként) a legegyszerűbben egy egészségbiztosítás keretein belül tudjuk megoldani, amiért cserébe kiemelt minőségű orvosi ellátást kapunk sorban állás, és hálapénz nélkül. 3 biztosító kínálja számunkra ezt a szolgáltatást a Generali, az Union, és az Uniqa biztosító.

 

A befektetések és megtakarítások

 

A népszerű unit linked típusú életbiztosítások rohamos léptékben fejlődnek, és alkalmazkodnak a mi igényeinkhez, és szokásainkhoz. Nyugdíjas célra ugyebár választhatunk 20%-os adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítást, míg gyermek megtakarításnak olyan szolgáltatást, ami garantálja, hogy esetleges halálunk esetén a biztosító helyettünk befizeti a díjakat a futamidő végéig. A portfólió összetétel függvényében várhatunk el hozamot, de teljes reális a 8-9%-os éves hozamelvárás. A unit linked biztosításokat nehéz összehasonlítani, hiszen a TKM mutató sem ad pontos képet, illetve a különböző bónuszok, és speciális tulajdonságok is nehezen összehasonlíthatóak, ezért csak a saját adatbázisunkra tudunk támaszkodni. Ügyfeleink döntő többsége az Allianz, Generali, Metlife, Signal, Uniqa 5-ös valamelyik befektetéses életbiztosításában látja célja elérésének lehetőségét.

 

A legjobb életbiztosításhoz, egy szakértő segíthet hozzá

 

Ebben a cikkben megmutattuk, hogy milyen típusú életbiztosításokat merre érdemes keresni. Mi van akkor, ha pont Ön a kivétel, akinek egy másik biztosító nyújtja az ideális megoldást? Életünkben folyamatosan igyekszünk jó döntéseket hozni, ne legyen ez máshogy a pénzügyeink tekintetében sem. Igényeljen egy személyes konzultációs időpontot, ahol életbiztosítási szakértőnk a teljes pénzpiac kínálatából találja meg azt az életbiztosítást, ami Önnek a legjobb!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …