A legjobb megtakarítás gyerekeknek

július 24, 2014
A legjobb megtakarítás gyerekeknek

Emberi mivoltunkból kiindulva mindig a legújabbat, a legjobbat, a legszebbet keressük, és talán meg is találjuk. Ez alól természetesen a pénzügyeink sem képeznek kivételt, itt is mindig a legjobbra vágyunk. Ebben a cikkben segítünk, hogy ne csak keresse, hanem meg is találja a legjobb gyermek megtakarítást, amivel gyermek anyagilag is a legjobban jár.

 

Hol találjuk a legjobb gyerek megtakarítást?

 

Gyermek megtakarításokat több helyen is találunk a pénzpiacon, de bármilyen marketing kampánnyal is találkozunk, megállapítható, hogy elég szűk szegmensből tudunk igazán hatékony gyermek megtakarítást választani. Mindenesetre az állam, a bankok, a biztosítók, és a pénztárak is kínálnak különböző gyermek megtakarítást, vegyük gyorsan sorra őket, hogy melyik mikor lehet a legjobb!

 

A banknál a legjobb a gyerek megtakarítás?

 

Határozottan kijelenthetjük, hogy jelenleg a bankoknál választható gyermek megtakarítási számlák a nyereségesség tekintetében jelentősen el vannak maradva a többi gyermek megtakarítással szemben. Jelenleg is 2-3%-os kamatot kaphatunk a pénz után, ami nem sok, és az igazi előnye a likviditása az egy gyermek megtakarításnál sokadrangú szempont, hiszen itt hosszú évekre előre tervezünk. Lépjünk is tovább a következő gyermek megtakarításra!

 

Válasszunk lakáskasszát a gyereknek?

 

Itt már tudunk olyan életszituációt mondani, ahol ez lesz a legjobb gyermek megtakarítás, mégpedig ha gyermekünk 4-5 múlva lakást szeretne vásárolni, és mi szeretnénk neki a lakás önerejének kiépítésében segíteni. Az állam ezt a megtakarítást az éves befizetéseink 20%-ával, maximum 72.000 forinttal támogatja évente. De kis gyermekeknek nem alkalmas, hiszen ha mondjuk 5 éves a gyermek, akkor a maximális 10 éves megtakarítási időszakkal számolva is 15 éves lesz a gyermek. Erősen kérdéses, hogy ebben a korban a gyermek lakást vásárolna, vagy esetleg albérletbe költözne. Nézzünk meg egy szabadabban felhasználható gyermek megtakarítást!

 

A START számla lesz a legjobb?

 

Az előbb nem véletlenül írtunk szabadabbat, és nem szabadot, mert egy jogszabály szerint lehet felhasználni, de lényegesen szélesebb körben (lakás, életkezdés, tanulmányok), mint a lakáskasszát. Az állami támogatás mértéke itt havonta 500 forintban (a befizetések 10%-a) ki is merül, ami nem egy olyan összeg, ami számottevő lenne. Reálisan egy 5% körüli átlaghozamot várhatunk el tőle, mert egy infláció feletti plusz 3%-ot garantáló állampapír a mögöttes befektetés. Itt tud részlesen megismerkedni a START számlával. A START számla már alkalmas tőkefelhalmozásra, most pedig nézzük meg mit ajánlanak a biztosítók!

 

A biztosítók többet tudnak a többi megtakarításnál?

 

A biztosítóknál indítható gyermek megtakarítási programokban felgyülemlett összeget a gyermek teljesen szabadon használhatja fel, szemben az előbb bemutatott gyermek megtakarításokkal. Befektetési szempontból is ideális, hiszen mi magunk állíthatjuk össze a befektetési portfóliót, amit aztán szakemberek a legjobb tudásuk szerint kezelnek. Ami igazán különlegessé teszi a gyermek megtakarítási programokat az egy olyan opció, amely lehetővé teszi, hogy a szülő (biztosított) halála esetén a biztosító magára vállalja a díjfizetést a futamidő végéig, így garantálva, hogy gyermekünk megkapja a neki szánt pénzösszeget. Arra azonban mindenképp figyelni kell, hogy még gyermekünk nagyon fiatal korában indítsunk ilyen megtakarítást, mert 10 év alatt nem ajánlott a speciális költségszerkezete miatt. Korábban nagy részletességgel itt írtunk a gyermek megtakarítási programokról.

 

Hogyan találjuk meg a legjobb gyermek megtakarítást?

Ennek a cikknek az a célja, hogy megismerje azokat a gyermek megtakarításokat, amelyek szóba jöhetnek az Ön gyermeke számára is. Mindenkinek más és más igényei és lehetőségei vannak, így a legjobb gyermek megtakarítás is más, és más. Úgy tudja megtalálni a legjobb megoldást, ha nem kockáztat, és bevon egy független szakértőt a döntésébe. Igényeljen egy személyes konzultációt, ahol gyermek megtakarítási szakértőnk megtalálja az Önnek és gyermekének legjobb gyermek megtakarítást!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …