A unit linked biztosítás jellemzői

június 29, 2015
A unit linked biztosítás jellemzői

Jelenleg az egyik leghatékonyabb megtakarítás, a unit linked életbiztosítás, és általánosságban sok tévhit kering róla. Most összegyűjtöttük egy helyre a legfontosabb tudnivalókat, a magyarul befektetési egységekhez kötött életbiztosításról.

 

Megtakarítunk, és védelmünk is van egyszerre

 

A korábban életre hívott vegyes típusú életbiztosításokhoz képest jelentős előrelépés, hogy itt a befizetett havi 10-20 ezer forintunkról tudjuk, hogy mekkora része kerül befektetési alapokba, és konkrétan mekkora összeget emésztenek fel a költségek, és a kockázati díjrész.

 

Már választhatunk olyan befektetéses életbiztosítást is, ami valójában már csak befektetés, hiszen lehetséges, hogy a haláleseti szolgáltatás 0 forint legyen. Ezért is szokták elsősorban megtakarítási céllal indítani ezeket a unit linked életbiztosításokat.

 

Mekkora is lesz a nyereségünk?

 

Szinte ez az első kérdés, amikor megtakarítást választunk magunknak. Egy ilyen konstrukciónál azonban a legritkább esetben lehet erre konkrét számmal válaszolni, hiszen ez a befektetési alapok teljesítményétől függ. Nekünk annyi a feladatunk, hogy kiválasztjuk, milyen eszközalapokból tevődjön össze a portfóliónk, amellyel utána képzett szakemberek foglalkoznak napi szinten. Az elmúlt években egyes befektetési alapok 50% felett is teljesítettek, de egy normál kockázatú, aktívan kezelt portfóliótól hosszú távon 7-8% éves hozamot várjunk el.

 

Erre mindenképpen figyeljünk oda!

 

A unit linked életbiztosítások nem rövid távú megtakarítások, 10 év alatt nem érdemes választani, csak nagyon indokolt esetben. A költségszerkezete révén azonban 10 év felett, évről-évre egyre hatékonyabb.

 

Ez egy olyan megtakarítás, amelyen keresztül mi döntjük el, hogy a lejáratkor, vagy esetleg halálunkkor ki kapja meg (ráadásul adómentesen) a szolgáltatást. Arra azonban figyeljünk,hogy ha a kedvezményezett a biztosítási eseménytől számított 5 éven belül nem jelentkezik, akkor a biztosító már nem térít.

 

Óvatosan válasszunk közülük!

 

Számos előnyös, és egyedi tulajdonsága mellett azt kell még tudni a unit linked életbiztosításról, hogy iszonyatosan nagy különbségek vannak közöttük. Ez már az ún. Teljes Költség Mutatókon is látszik, de amit kiszámolunk két különböző, de ugyanolyan összegű megtakarítást, több millió forint eltérésre lehetünk figyelmesek. Éppen ezért unit linked életbiztosítás független szakértő segítségével válasszon magának, nehogy ne a megfelelő szerződést szignózza. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk konkrét kalkulációk után megtalálja az Ön számára legjobban teljesítő befektetési egységekhez kötött életbiztosítást!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …