A unit linked biztosítás kalkulátor

május 12, 2015
A unit linked biztosítás kalkulátor

A befektetéses életbiztosítások máshogy működnek, mint a gyakran használt banki betétek. Ez megnehezítette a tervezést, de a unit linked biztosítás kalkulátornak köszönhetően ez a probléma már a múlté. 3 különböző hozamot feltételezve számolhatjuk ki, hogy mekkora összegre számíthatunk. Ismerjük meg közelebbről!

 

Mit jelent a unit linked biztosítás?

 

Ez egy megtakarításos életbiztosítás, és egyben egy speciális befektetés. Teljesen máshogy működik, mint például a bankbetétek. Itt ugyanis nincs előre meghatározott kamat, minden attól függ, hogy milyen eszközalapokba fektetjük a pénzünket. Ezeket az eszközalapokat profi alapkezelők felügyelik, így semmilyen befektetési, és szakmai tudás nem szükséges a részünkről. Azzal, hogy nincs előre meghirdetett kamat nem is korlátozzák a várható nyereségünket, de alsó határa sincs, bár elnézve a mostani rekord alacsony banki kamatokat, nincs mitől tartani.

 

Így tervezz egy ilyen megtakarítással!

 

A unit linked biztosítások költségszerkezete kicsit hajaz a hitelekére, hiszen itt is az elején vonják el a magasabb költségeket. Ez azt jelenti számunkra, hogy 10 éves futamidő alatt nem érdemes ilyen konstrukciót választani, mert kicsi az esély a megtérülésre. 10 év felett viszont egyértelműen az egyik leghatékonyabb megoldás, és mindenkinek vannak ilyen időtávon célja, elég csak a gyermek életkezdésének az anyagi támogatására, vagy a nyugdíj kiegészítésre gondolni. De mekkora összeget kell félretenni, ha nem tudjuk előre, hogy mekkora a kamat?

 

A unit linked kalkulátor működése

 

A honlapon található kalkulátor egy bonyolult és összetett folyamat után adja meg a végső eredményt, de ezt nem érzékeljük felhasználóként, hiszen 3 adatot kell mindössze megadni. A havi megtakarítás nagyságát, a futamidőt, illetve azt, hogy 4%, 6%, vagy 8%-os hozam mellett számoljon a kalkulátor.

 

Sokan tévesen úgy számolnak a unit linked biztosításokra eredményt, hogy a vélt hozamból levonják az ún. TKM értéket és innen számolnak a kamatos kamat elvén, de ez óriási hiba, hiszen nem így működnek ezek a megtakarításos életbiztosítások.

 

4%-os hozamot akkor érdemes választani, ha nagyrészt kötvényeket választunk a portfóliónkba. 6%-ot egy átlagos kockázatú megtakarítás esetén, míg 8%-ot akkor, ha részvények is vannak a portfóliónkban, illetve ha menedzselt alapokban gondolkodunk (itt ugyanis az alapkezelők nagyobb szabadságot kapnak a befektetésre).

 

Értelmezzük a megkapott számokat!

 

Tegyük fel, hogy havi 16 ezer forintot teszünk félre 18 évre, és 6%-os éves hozam mellett. A kalkulátor végeredményként megadja, hogy 6.318.036 forintra számíthatunk. Az egyértelmű, hogy ezt az összeget szabadon felhasználhatjuk, amire csak szeretnénk, de van egy dolog még, amit nem árt tisztázni. Ebben a lejárati összegben nem szerepel a pénz vásárlói értékének csökkenése (infláció), tehát nem a mai vásárlói értéken értendő.

 

Összegezve a unit linked biztosítás kalkulátor számol az összes felmerülő költséggel, azért hogy az ilyen típusú megtakarításokkal is precízen lehessen tervezni. Amennyiben több különböző megtakarítást szeretne összehasonlítani, illetve Önmagának a legjobb megtakarítást szeretné, akkor igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Életbiztosítási szakértőnk egy óra alatt, konkrét számításokkal megtalálja az ideális megoldást.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …