A unit linked biztosítás költségei

augusztus 10, 2015
A unit linked biztosítás költségei

Sokak szemében a unit linked életbiztosításokról az ugrik be, hogy magasak a költségek. Sőt, még a pénzügyekben jártas emberek is gyakran félreértelmezik a költségeket, és nem helyesen kalkulálnak. Nézzük meg a legfontosabb tudnivalókat a unit linked biztosítások költségeiről.

 

Mi az a TKM mutató?

 

Egy pár évvel ezelőtt létrehozták az ún. TKM mutatókat, melyeknek a feladata, hogy nagyjából megmutassák, hogy éves szinten mekkora költséget von el tőlünk a biztosító. Az összes elérhető ilyen TKM mutatót itt találja. Nagyjából meg is felel a célnak ez a mutatószám, azonban akad egy-két tény, amire nem árt, ha odafigyelünk.

 

A TKM mutató magába foglalja mind a kezdeti költséget, az alapkezelési díjat, a vétel-eladási árrést, az adminisztrációs díjakat is, illetve azokat a bónuszokat, amelyeket a biztosító ad számunkra (extra pénz), bizonyos feltételek teljesülése esetén.

 

A TKM mutatókat 10, 15 illetve 20 évre adják meg százalékos értékben 210 ezer, vagy 250 ezer forint éves díjat feltételezve. Adódik az első kérdés, mi történik akkor, ha mi nem ekkora éves díjjal indítjuk a szerződésünket, Ilyenkor nincsen kimutatható TKM mutató.

 

Továbbá mi történik akkor, ha például egy nyugdíjbiztosítást kötünk, és 30 évünk van még a 65. születésnapunkig (ekkor jár le a nyugdíjbiztosítás)? Ilyenkor sincs egyértelmű támpont, hogy melyik szerződést válasszuk.

 

Ne csak a költségeket nézzük!

 

Amikor a jelenlegi jegybanki alapkamat folyamatosan negatív rekordokat döntöget, akkor hiába vannak alacsony költségek, nem megyünk semmire vele. Talán ez a legjobb példa arra, hogy ne csak a hozamot, vagy csak a költségeket nézzük, hanem komplexen vizsgáljuk a megtakarításokat. Azzal senki nem vitatkozik, hogy a unit linked biztosításokon keresztül magasabb hozamokat lehet elérni, mint az átlagos nyereség, ha ehhez egy arányos költségekkel rendelkező unit linked biztosítást választunk, akkor nem fogunk csalódni a végén.

 

Konkrét számítások után válasszunk!

 

A XXI. században már nem elegendő úgy választani, hogy majd jó lesz, vagy jókat hallottunk róla. A nehezen megkeresett pénzünket mindig a nekünk legjobb helyre kell félretenni, ezért csak konkrét összehasonlítások után érdemes választani. Amennyiben a lehető legjobb megoldást keresi, akkor igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Felkeressük Önt, és csak a konkrétumokra hagyatkozva, a legjobb lehetőségeket tesszük le az asztalára.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …