A unit linked nyugdíjbiztosítás

június 19, 2015
A unit linked nyugdíjbiztosítás

Szinte triviális, hogy amennyiben valamilyen formában nem gyűjtünk magunknak pénzt idősebb korunkra, akkor a vajas kenyéren kívül nem sok mindenre jut majd pénz. Ilyenkor pedig elkezdünk keresgélni, hogy melyik megtakarítás lenne a legjobb megoldás számunkra.

 

Milyen jó lenne egy olyan megtakarítás, ami magas hozamokat tud adni, biztonságos, és még rendelkezik egy-két extrával is. Szerencsére van ilyen lehetőség, a neve nyugdíjbiztosítás. Nézzük is meg hogyan felel meg a kritériumoknak.

 

A unit linked nyugdíjbiztosítás és a hozamok

 

Ami a nyereségünket illeti, az ilyen nyugdíjbiztosításokra nem lehet panasz, hiszen profi szakemberek minden nap azon dolgoznak, hogy minél szebb hozamokat érjenek el. Nekünk mindössze annyi a feladatunk, hogy amikor elindítjuk a nyugdíjbiztosítást, akkor jelezzük, hogy milyen befektetési alapokba irányítsák a pénzünket, illetve ha szeretnénk, akkor változtassunk a portfólió összetételen. A teljesség igénye nélkül, íme, pár részvény elmúlt 1, 2 és 5 éves hozama (évesített):

 

A részvények hozamai

A részvények hozamai

forrás: a nyugdijbiztositas.com oldal

 

Amikor portfóliót állítunk össze, érdemes részvénybe is fektetni, hiszen ahogy látjuk 5 évre visszamenőleg is 10% feletti éves hozam a jellemző, vagyis jelentősen több, mint a banki 2-2,5%.

 

Mi a helyzet az elengedhetetlen biztonsággal?

 

A nyugdíjbiztosítások esetén kétféleképpen értelmezhetjük a biztonságot. Egyrészt az előbb bemutatott hozamok szintjén, hiszen választhatunk olyan állampapírokat, kötvényeket, amelyek alacsony kockázat mellett is stabilan termelik a nyereséget, és persze itt vannak még a menedzselt alapok is. Ezeket napi szinten kezelik a befektetési szakemberek, így jobb helyre talán nem is kerülhet a pénzünk.

 

A másik biztonság pedig a jogi biztonság. Miután a nyugdíjbiztosítás egy speciális életbiztosítási, ezért ugyanazok a jogi előnyök megilletik, mint például az, hogy nem perelhető, nem végrehajtható. Az emberek csalódtak már pénztárban, most brókercégekben is, de egy életbiztosítással nem történhet hasonló.

 

Az extra a 20%-os adókedvezmény

 

A biztonság, és a hozam mellett pedig ne feledkezzünk meg, hogy a befizetett pénzeink után minden évben visszaigényelhetünk 20%-ot, akár 130 ezer forintot is. A gyakorlatban tehát minden befizetett ezer forint után 1.200 termeli számunkra a nyereséget.

 

Ahogy láthatjuk a nyugdíjbiztosítás mind a 3 általunk támasztott kritériumnak megfelelt, így most már csak az a kérdés, hogy melyiket válasszuk magunknak, és mekkora díjjal. Ez azonban egy olyan komoly döntés, amellyel több millió forint nyereséget (vagy veszteséget) kockáztatunk, ezért érdemes szakértővel egyeztetni. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol szakértőnk egyedi számítások alapján megtalálja Önnek a lehető legjobb nyugdíjbiztosítást!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …