A unit linked termékek

július 6, 2015
A unit linked termékek

Számos kimondottan jó, és hasznos megtakarítás érhető el a unit linked biztosítások között, de akadnak olyanok is, amelyek kicsit a földtől elrugaszkodottak a költségei. Sokan nem ismerik megfelelően ezeket a termékeket, pedig igazság szerint minden háztartásban lenne helye egy-egy ilyen terméknek.

 

Mit jelent a unit linked?

 

Az egész elnevezés onnan indul, hogy a biztosító a hozzá beáramló pénzt ún. unitokra, befektetési egységekre váltja át, ezért hívjuk ezeket a termékeket befektetési egységhez kötött életbiztosításnak.

 

Tulajdonképpen ez a megtakarításos életbiztosítás típus annyiban különbözik a korábbról is ismert klasszikus vegyes életbiztosítástól, hogy itt rendszeresen kimutatható, hogy mekkora összeg került befektetésre, és hogy ez mekkora nyereséget termelt számunkra.

 

A unit linked életbiztosítás típusai

 

Lényegében 2 nagy csoportra oszthatjuk ezeket a befektetéses életbiztosításokat. Az első csoportba tartoznak azok a unit linked termékek, amelyekre nem lehet adókedvezményt igényelni. Ezeknél mi választjuk meg a futamidőt, és a haláleseti szolgáltatás összegét is. Ideális megoldás lehet egy gyermek célú megtakarításnak, vagy akár egy több mint 10 éves ingatlan célú előtakarékosságnak.

 

A második csoportba tartoznak a nyugdíjbiztosítások, pontosabban a nyugdíjbiztosítások jelentős része (akad közöttük egy-két klasszikus vegyes típusú is). Befektetés technikailag nincs a 2 csoport között különbség, de a nyugdíjbiztosításoknál például nem mi határozzuk meg, hogy meddig szeretnénk takarékoskodni. Törvényileg szabályozva van, hogy a szerződés lejárata, az indításkor hatályos nyugdíjkorhatár, vagyis jelenleg a 65. születésnapunk. Ezt azonban megéri elfogadni, hiszen a befizetéseink 20%, évente akár 130 ezer forintot is visszaigényelhetünk az adónkból.

 

Mikor lesz jó neked egy unit linked termék?

 

Azzal tisztában kell lennünk, hogy ez nem egy rövid távú megtakarítás, és nem is így lett kialakítva a költségszerkezete, így csak nagyon indokolt esetben kalkuláljunk 10 éves futamidő alatt.

 

Olyan eszközökbe fektethetünk, amelyekre egyébként csak több millió forinttal lenne lehetőségünk, ráadásul profi alapkezelők fektetik be a pénzünket, így lehetőségünk van magas hozamokat elérni.

 

tipp: Válasszunk a portfóliónkba aktívan kezelt, menedzselt alapokat, hiszen ilyenkor a szakemberek saját belátásuk szerint tudják a legjobb befektetéseket eszközölni, szinte privátbanki szolgáltatást kapunk.  

 

Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk minden segítséget megad Önnek ahhoz, hogy eredményes legyen a megtakarítása, illetve hogy csak olyan unit linked terméket indítson, amely az Ön céljainak megfelel!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …