A unit linked típusú életbiztosítások

október 21, 2015
A unit linked típusú életbiztosítások

A pénzpiacon talán a legellentmondásosabb megtakarítás a unit linked életbiztosítás. Ez elsősorban abból adódik, hogy sokan nem megfelelően használják. Biztos Ön is hallott már negatív kritikákat az ilyen típusú szerződésekkel kapcsolatban, azonban érdemes egy kicsit megnézni a tényeket is. Biztos Ön sem szívesen dönt a pletykák alapján, hanem a dolgok mélyére néz, nehogy lemaradjon egy jó lehetőségről. Ezért most összeírtunk tényszerűen mindent, amit tudnia kell a unit linked életbiztosításokról, hogy könnyebben tudja meghozni saját, objektív döntését.

 

Miben más, mint a korábbi biztosítások?

 

A unit linked biztosítás, fordítás szerint befektetési egységekhez kötött életbiztosítást jelent. Korábban úgynevezett klasszikus vegyes életbiztosításokon keresztül tudtunk megtakarítani, de ezek a termékek inkább arra voltak jók, hogy legyen egy 5-8 millió forintos kockázati védelmünk (ha meghalunk, ennyit kap a kedvezményezettünk). Abban az esetben pedig, ha a biztosító nem szolgáltatott, akkor a lejáratkor visszakaptuk a befizetett pénzt, talán egy kis többlettel.

 

Ezzel szemben a unit linked termékek esetén határozottan elkülönül a kockázati védelem és a befektetés. A szerződés aláírásának pillanatában tudjuk, hogy a havi befizetéseinkből mekkora összeg megy kockázati díjakra, és pontos mennyi áramlik a befektetési alapokba. Azokba a befektetési alapokba, amelyeket mi választunk ki, és utána profi alapkezelők menedzselnek, így szinte biztosan magasabb összeget kapunk a lejáratkor, mint egy klasszikus vegyes életbiztosítás esetén. Hol tudjuk ezt hasznosítani?

 

Számos területen segítséget nyújt

 

A unit linked életbiztosításoknak egyedi költség felépítésük van, így akkor érdemes ezt a megtakarítási formát választani, hogyha 10 éven túl van szükségünk a felhalmozott megtakarításra. Az életünkben pedig nem is egy ilyen cél adódik, ha jól belegondolunk.

 

Először is Magyarországon mindenki szeretne saját lakásban/házban élni, amihez sok millió forintra van szükség. Ilyenkor elsősorban az államilag támogatott lakáskasszákra gondolunk, de számos esetben egy unit linked biztosítás is hasznos lehet, amiről részletesen itt tud olvasni. Ezek mellett a gyermekeink életkezdésének a támogatása is egy olyan feladat, amelyre jó 18-20 évünk van, így ide mindenképp javasolt egy ilyen megtakarítás, ráadásul olyan szolgáltatással, amely sehol máshol nem elérhető. És ne feledjük a nyugdíjat! Mindenki tisztában van vele, hogy nagy a baj (még az állam is), ezért ide választhatunk olyan speciális unit linked életbiztosítást, amelyre 20%-os, akár évente 130 ezer forintos adókedvezményt tudunk visszaigényelni. Persze az emberek nem csak azért választják az ilyen típusú biztosításokat, mert sok mindenre lehet használni, hanem mert számos előnye van.

 

Amiért az emberek a unit linked életbiztosítást választják

 

A legfőbb előny természetesen az, hogy olyan nyereségeket értünk, és érhetünk el, amelyeket befektetési tudás és tapasztalat nélkül máshol nem. Itt ugyanis a profi alapkezelők minden nap azzal foglalkoznak, hogy minél sikeresebb legyen a megtakarításunk (nem véletlen, hogy a költségek százalékos formában vannak megadva).

 

Ezekhez a megtakarításokhoz adózási előnyök is tartoznak, hiszen 10 évtől teljes kamatadó, és EHO fizetés mentességet élvezünk, ami azt jelenti, hogy sok százezer forint marad pluszban a zsebünkben.

 

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a unit linked biztosításokon keresztül örökölt pénz adó-, és illetékmentes. Sőt, az itt felhalmozott pénz nem perelhető, és nem is végrehajtható, vagyis mindenkivel szemben maximális biztonságban van a pénzünk.

 

Az egyetlen nehézséget az jelenti, hogy a megtakarítási piacon több száz ilyen típusú szerződés található, amelyből Önnek csak 3-4 az, amely kiemelkedően eredményes lesz. Éppen ezért igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Életbiztosítási szakértőnk egyedi igényfelmérés, és kalkulációk alapján megtalálja a sok szerződés közül azt a párat, amelyből Ön nyugodt szívvel választhat, hiszen objektívan ki lesz mutatva, hogy melyiket miért érdemes elindítani.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …