Az államilag támogatott nyugdíjbiztosítás előnyei

május 26, 2014
Az államilag támogatott nyugdíjbiztosítás előnyei

Mivel 2014.01.01-től már 3 államilag támogatott nyugdíj előtakarékosság közül választhatunk, elkerülhetetlen, hogy ezeket összehasonlítgassuk. Mi ebben a cikkben a nyugdíjbiztosítások előnyeit mutatjuk be a másik két megtakarítással szemben.

 

Mi az a nyugdíjbiztosítás?

 

A nyugdíjbiztosítás egy olyan befektetéses életbiztosítás, ami 2014.01.01-től indítható, és akár 130.000 forint adókedvezményt is igénybe vehetünk rá. Így már nemcsak pénztári (önkéntes nyugdíjpénztár), és banki (nyugdíj előtakarékossági számla) megoldást választhatunk, ha államilag támogatott nyugdíj előtakarékoságon törjük a fejünket. Ehhez a két megtakarítási formához képest a nyugdíjbiztosítás számos előnnyel rendelkezik, nézzük is meg őket!

 

A nyugdíjbiztosítás szolgáltatása

 

Szemben a másik két államilag támogatott nyugdíj előtakarékossággal, a nyugdíjbiztosítás nemcsak 1, hanem 4 különböző életszituációban is szolgáltat. A lejáratkor (a szerződés elindulásakor aktuális nyugdíjkorhatár elérésének időpontja), hivatalos nyugdíjba vonuláskor (nyugdíjkorhatár előtt), rokkantság esetén (TB szerint legalább 40%), és halálunk esetén is számíthatunk a szolgáltatásra.

 

A nyugdíjbiztosítás, mint befektetés

 

A nyugdíjbiztosítás az egyetlen olyan megtakarítás a 3 közül, amelyen keresztül nemcsak magyar, hanem külföldi alapokba, régiókba is van lehetőségünk befektetni. Ez azért előnyös, mert nem biztos, hogy mindig a magyarországi befektetések az optimálisak a nyugdíj előtakarékosságunkban.

 

További előny, hogy akik nem jártasak a befektetések világában, azoknak profi alapkezelők kezelik a pénzüket, de adott esetben az ügyfelek szabadon változtathatnak a portfóliójukon évente akár többször is, ráadásul ingyen.

 

A nyugdíjbiztosítások adókedvezménye

 

Szintén előny, hogy a rendszeres díjfizetésről a biztosító mindig küld nekünk figyelmeztetést, így egyetlen befizetés sem maradhat ki. Ezen felül pedig van lehetőségünk eseti pénzeket elhelyezni a nyugdíjbiztosítási számlánkon, amire szintén igényelhetünk adókedvezményt. Az adókedvezmény mértéke 20%, évente legfeljebb 130.000 forint.

 

Ismerjük meg a nyugdíjbiztosításokat!

 

Végigolvasva a cikket 3 különböző előnyt találtunk, ami a nyugdíjbiztosítások mellett szól. Ettől függetlenül azonban mindenkinek más igényei vannak, a saját nyugdíj megtakarításával kapcsolatban, ezért érdemes egy szakemberrel megvitatni ezt a kérdést. Igényeljen egy személyes konzultációt nyugdíj megtakarítási szakemberünktől, aki az igényeit összehasonlítja a pénzpiac kínálatával, és így biztosan megtalálja Önnek az optimális nyugdíj előtakarékosságot!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …