Az életbiztosítás fontossága

június 13, 2016
Az életbiztosítás fontossága

Bár rengeteget hallani arról, hogy milyen fontos hogy legyen egy életbiztosításunk (kockázati), mégis még számos háztartásban hiánycikknek számít. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen óriási szükség lehet egy ilyen szolgáltatásra, ha történik egy katasztrófa. És, egy friss kimutatás szerint mi gondolunk a biztosításra, csak nem pont erre.

 

Melyik biztosítást kössük meg?

 

Tegyük fel, hogy van egy luxusvillánk valamelyik tenger partján, a világ egyik legjobb autója is a mienk, illetve a villa pincéjében van egy legálisan működő pénzverő automatánk. Viszont olyan helyzet áll fent, hogy csak az egyikre köthetünk biztosítást, melyik lenne az?

 

10-ből 9 ember erre azt válaszolja, hogy nyílván a pénzverő automatát, hiszen abból van pénzünk. Ez a válasz helyes, de belegondoltunk abba is, hogy a Mi életünkben mi vagyunk a pénzverő automata? Magunkra kötöttünk életbiztosítást?

 

Így állunk most

 

A napokban lehetett hallani, hogy már több mint 135 ezren indítottak nyugdíjbiztosítást. Emellett szó esett a többi biztosításról is. A legjobb hír, hogy a magyarországi ingatlanok (a példánkban villa) 73%-a be van biztosítva, amely kiemelkedően jó arány. Ezzel szemben a mintegy 4,5 millió autóból csak 820 ezer rendelkezik CASCO-val, ami csak 18%-os aránynak felel meg.

 

Még ennél is rosszabb az arány a kockázati életbiztosítások tekintetében, de erről sajnos nem hoztak nyilvánosságra pontos számokat. Tudjuk, hogy szükség van rá, de mégsem cselekszünk, ennek vajon mi lehet az oka?

 

A kockázati életbiztosítás

 

Arra jutottunk, hogy talán nem ismerjük eléggé ezeket az életbiztosításokat, ezért nincsen nekünk, ezért íme, pár kimondottan fontos előny:

  1. Adómentesen kérhető a cafeteria kereten belül
  2. Cégként 100%-osan elköltségelhető
  3. Halál esetén a biztosítási összeget adómentesen kapja meg a kedvezményezett, amelyet szabadon felhasználhat
  4. Nem csak halál esetén térít, hanem egyéb betegség, vagy baleset esetén is
  5. A családunkra nem adósságot, hanem pénzt hagyunk

 

Összegezve havi 5-6 ezer forintból nagyon magas összegű szolgáltatásokra lehetünk jogosultak, és ezért a pénzért nyugalmat is kapunk, hiszen megvédtük a szeretteinket az anyagi katasztrófától.

 

Indítsunk magunknak életbiztosítást!

 

Összegezve, ebben a cikkben reagáltunk a friss adatokra, amelyek szerint sok pénzügyi szerződésben vagyunk érdekeltek, de talán az egyik legfontosabb szerződést mellőzzük. Ez nem szerencsés, érdemes kis időt szánni rá, hogy megtaláljuk magunknak a megfelelő életbiztosítást. Éppen ezért igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Felkeressük, és összeállítjuk az igényeinek leginkább megfelelő életbiztosítást.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …