Az életbiztosítás szolgáltatása betegség esetén

február 27, 2015
Az életbiztosítás szolgáltatása betegség esetén!

Tudta, hogy az életbiztosítások nem csak halál esetén szolgáltatnak? Sőt, a megtakarítási célokon kívül másra is kiválóan alkalmasak, mint például a betegségek, és a balesetek utáni anyagi szolgáltatás. Ismerjük meg közelebbről!

 

Az életbiztosítások típusai

Ahogy a bevezetőben is említettük az életbiztosításoknak több fajtája van:

  1. Megtakarításos életbiztosítás (klasszikus vegyes, vagy befektetési egységekhez kötött)
  2. Kockázati életbiztosítás
  3. Balesetbiztosítás

Bármilyen meglepő is, mindhárom konstrukció esetén van lehetőségünk olyan szolgáltatásokra jogosultságot szerezni, amelyek révén egy esetleges betegség után pénzt térít nekünk a biztosító.

 

Milyen betegségek után kaphatunk pénzt?

 

Amikor kötünk egy ilyen jellegű életbiztosítást, akkor az esetek túlnyomó többségében ki kell tölteni egy ún. egészségügyi nyilatkozatot, ahol az egészségi állapotunkról vallunk. Erre azért van szükség, mert a biztosító a meglévő betegségekre már nem fog téríteni, csak a szerződés indítása után diagnosztizált, illetve kialakult betegségek esetén szolgáltat.

 

Tanács: Ne állítsunk valótlan az egészségügyi nyilatkozatban, mert ki fog derülni, és ebben az esetben a biztosító nem fog szolgáltatni, hiszen egyoldalúan megszegtük a szerződést.

 

Alapvetően a különböző súlyos daganatos betegségek esetén szoktak a biztosítók téríteni, biztosítója válogatja, hogy melyekre. Általában a rákos, és daganatos betegségekre kell itt gondolni.

Természetesen az ehhez kapcsolódó műtéti térítésekre, és kórházi napi térítésekre is lehet számítani, amennyiben tartalmazza a szerződésünk.

Pontosan ezek azok a tényezők, amelyek miatt érdemes egy szakértővel egyeztetni, hogyan állítsuk össze az egyéni védelmi csomagunkat.

 

A betegségbiztosítás célja

 

A biztosító a hiánytalanul beadott orvosi papírok, és formanyomtatványok átvizsgálása után fog téríteni. Amikor egy ilyen súlyos, kellemetlen betegség kialakul, akkor annak bizony komoly anyagi vonzata is van. Egy ilyen jól összeállított betegségbiztosítással viszont tudjuk finanszírozni azokat az extra orvosi ellátásokat, kezeléseket amelyek segítségével nagyobb esélyünk lehet a gyógyulásra. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk összeállítja az Ön igényeinek megfelelő betegségbiztosítást!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …