Az életbiztosítások fajtái

május 20, 2014
Az életbiztosítás fajtái

Egy modern társadalomban az életbiztosítások az életünk szerves részé képezik, mint a telefon, vagy a számítógép. Ezért készítettünk Önnek egy életbiztosítás kisokost, ahol minden életbiztosításról megtalálja, hogy mit kell tudnia róla.

 

Az életbiztosítások csoportosítása

 

Alapvetően az életbiztosításokat 2 csoportra érdemes osztanunk, a befektetéses életbiztosításokra, és a kockázati életbiztosításokra. Az első esetben a befektetésen van a hangsúly, azon hogy a megadott időben minél nagyobb összeg álljon a rendelkezésünkre, míg a másodiknál a cél, hogy bármilyen váratlan esemény bekövetkeztekor pénzt kapjunk, vagy hagyjunk magunk után.

 

A kockázati életbiztosítások

 

Ebben a szegmensben találhatjuk a klasszikus kockázati életbiztosításokat, a balesetbiztosításokat, és az egészségbiztosításokat is.

 

A klasszikus kockázati életbiztosítás célja, hogy esetleges halálunk esetén pénzt hagyjunk magunk után, ne adósságot. Ezen felül különböző kiegészítő biztosításokkal elérhetjük, hogy egészségügyi problémák esetén a biztosító fizessen nekünk, amire szükségünk lehet akár egy jobb egészségügyi ellátáshoz, akár a megélhetéshez. (a táppénz csak a fizetésünk 60%-a)

 

A balesetbiztosítások olyanok, mint a kockázati életbiztosítások, de csak a balesetből eredendő sérülésekre térít, ezért a díja független a korunktól, és jóval olcsóbb, mint a sima életbiztosításoknak. Bővebben itt olvashat a balesetbiztosításokról.

 

Az egészségbiztosítással pedig, egy kiemelt egészségügyi szolgáltatást, és ennek megszervezését vásárolhatjuk meg magunknak, olyan érdekes kiegészítőkkel, mint a betegszállítás, vagy az őssejt levétele. a részleteket itt találja. 

 

A befektetéses életbiztosítás

 

A befektetéses életbiztosítások ideálisak a közép-, és hosszú távú megtakarításoknak. Választhatunk egyszeri díjfizetésű, és folyamatos díjas befektetéses életbiztosítást céljaink eléréséhez. Mindkettőnek nagy előnye, hogy mind magyar, mind külföldi befektetési alapok közül választhatunk, amikor összeállítjuk a befektetési portfóliónkat.

 

A folyamatos díjas befektetés életbiztosítást 10 év felett szoktuk ügyfeleinknek javasolni, hiszen a költségszerkezete miatt ilyen futamidőtől kezdve igazán hatékony. Természetesen eléréskor, és lejáratkor is fizet a biztosító. Bővebben itt tud olvasni ezekről a biztosításokról.

 

Az egyösszegű befektetéses életbiztosítások már jóval korábban hozzáférhetőek, nyereségesek. Mi elsősorban legalább 4-5 éves távra javasoljuk, például a lakáscélhoz, pláne hogy jelenleg a banki kamatok nagyon alacsonyak. Olvasson el egy részletes összehasonlítást, az alábbi cikkben. 

 

Használjuk az életbiztosításokat!

 

Legyen szó akár kockázati életbiztosításról, akár befektetéses életbiztosításról, az egyes biztosítók termékei között költségben, díjban jelentős eltérések vannak. Most, hogy áttekintettük a Magyarországon választható életbiztosításokat, biztos talált olyat közöttük, ami érdekli Önt. Kérjen egy személyes konzultációt életbiztosítási szakértőnktől, aki minden kis apró részletet megmutat Önnek az életbiztosításokról, és kiszámolja,hogy melyik passzol a leginkább Önhöz!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …