Bababiztosítás

május 27, 2014
Bababiztosítás

Amikor megszületik a gyermekünk, abban a pillanatban ő válik számunkra a legfontosabbá. Ezt tükröznie kell a pénzügyi gondolkodásunknak, és viselkedésünknek is. Most megmutatjuk milyen célra, célokra érdemes bababiztosítást indítani.

 

Milyen bababiztosítások vannak?

 

A bababiztosításoknak két eltérő fajtája van, az egyik a kockázati védelemről szól, a másik pedig a megtakarítási célról. Felmerülhet a kérdés, hogy melyik a fontosabb, de erre a válasz egyértelműen az, hogy mindkettő egyformán fontos. Nézzük is meg, hogy miket tudnak, miért érdemes ilyeneket indítani gyermekünk számára.

 

A baba kockázati védelme

 

Szülőként a legrosszabb, amikor gyermekünk beteg, mi pedig tehetetlenek vagyunk. Egy esetleges komolyabb betegség esetén annyit tehetünk, hogy mellette vagyunk, szeretgetjük, és elintézzük neki a legjobb orvosi ellátást, amit tudunk. Ez azonban pénzbe kerül, hiszen tudjuk, hogy Magyarországon is van kiemelt orvosi ellátás, csak azt meg kell fizetni, illetve ha a gyermekkel vagyunk, akkor csak táppénzt kapunk, ami a fizetésünk 60%-a.

 

A baba megtakarítása

 

Az életünkben a 3 legnagyobb anyagi kihívást jelentő kiadása a nyugdíjas megélhetés, a saját lakás megszerzése, és a felsőfokú tanulmányok finanszírozása. Időrendi sorrendben haladva az első jelentős kiadás a felsőfokú tanulmányokkal, életkezdéssel jelentkezik, összege függ attól, hogy merre fog tanulni a gyermek, mi fog tanulni, és egy-két hasonló tényezőtől. Az oktatást pedig a szülőknek kell valahogy finanszírozni, és mint mindig itt is érdemes előre gondolkodni, és felkészülni a jövőbeni nagyobb kiadásokra.

 

Mikor indítsuk el a bababiztosítást?

 

Készítettünk egy kalkulációt, amelyben megvizsgáltuk, hogy mekkora anyagi ráfordítást igényel, hogy gyermekünk 19. születésnapjára összegyűjtsünk egy jó megtakarítással 3, illetve 5 millió forintot, íme:

 

Bababiztosítás összehasonlító táblázat

Bababiztosítás összehasonlító táblázat

 

A táblázatot megvizsgálva láthatjuk, hogy ha már akkor indítunk neki megtakarítást, amikor meg sem született, mennyivel olcsóbb, mintha csak akkor kezdenénk el megtakarítani, amikor már iskolába megy. Konkrétan 3 millió forintos megtakarítás esetén havi 12.282 forintról és havi 20.958 forintról van szó.

 

Felelősen a gyermekünkért

 

2014-ben a felgyorsult világban nagyon fontos, hogy a gyermekünkről anyagilag is időben tudjunk gondoskodni. Ebből a cikkből kiderült, hogy egy éves csúszással nagyjából havi 3.000 forinttal többet kell ugyanannak a célnak az elérésére fordítanunk. Igényeljen egy személyes konzultációt, ahol gyermek biztosítási szakértőnk megismeri az Ön igényeit, és megtalálja az ehhez passzoló bababiztosítást!


Deák Ferenc István

Élőtakarékosság kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …