Befektetés alapú életbiztosítás 2016

december 1, 2015
Befektetés alapú életbiztosítás 2016

Ahogy minden évben, úgy 2016-ban is csak az tud jelentősen előrelépni az életében, aki nem költi el minden pénzét felelőtlenül. Viszont, ha jól megválasztjuk, hova tesszük a megtakarításainkat, akkor simán el tudjuk érni az általunk kitűzött célokat. Erre remek lehetőséget nyújtanak a befektetés alapú életbiztosítások. Ismerjük meg őket kicsit közelebbről:

 

Milyen célra érdemes indítani?

 

Többek közt azért is választják egyre többen a befektetéses életbiztosításokat, mert szinte bármilyen célunkat el tudjuk érni vele. Persze ehhez az is szükséges, hogy ezek a célok 10 éven túliak legyenek. 10 éven belül ugyanis nem biztos, hogy megéri az egyedi költségelvonási rendszere miatt.

 

Ha jól belegondolunk, számos célunk akad, amely lehet 10 éven túli, és masszív anyagi háttérre van szükség hozzá Ezek közül a 3 leggyakoribb a lakás megszerzése, a gyermek(ek) oktatásának finanszírozása, és természetesen a nyugdíjas megélhetés.

 

Mivel a befektetés életbiztosítások egyike előnye, hogy semmilyen formában nem korlátozzák a pénz felhasználását, ezért a fent említett mindhárom célra választhatjuk. Sőt, amennyiben nyugdíjbiztosítást választunk, akkor évente 20%-os, akár 130 ezer forintos adókedvezményt is igényelni tudunk.

 

Több módozatból választhatunk

 

A jelenlegi magyar pénzpiacon rengeteg különböző befektetés alapú életbiztosítást találunk. Először is itt vannak az egyszeri díjas életbiztosítások. Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy banki lekötést, amelyet már akár 200 ezer forinttól is el lehet indítani. Érdemes lehet ilyen konstrukcióban gondolkoznunk, ha a banki kamatoknál magasabb összeget szeretnénk elérni, illetve ha idősebbek vagyunk. Ilyenkor ugyanis teljes adómentesség mellett tudják az általunk megjelölt kedvezményezettek megkapni a pénzt halálunk után, vagy a lejáratkor.

 

A rendszeres díjas megtakarításos életbiztosításokat pedig két nagy csoportra oszthatjuk a klasszikus vegyes és a unit linked típusúra.

 

A klasszikus vegyes életbiztosítás előnyei

 

Időrendi sorrendben ez volt hamarabb. Egy olyan megtakarításról beszélünk, ahol a haláleseti védelem mellett a lejáratkor pénzt is kapunk vissza. Ami a legjobb, hogy előre meg is mondják nekünk, hogy legalább mekkora összeget kapunk vissza, ez a garantált lejárati összeg. Ezt az összeget úgy kapjuk, hogy egy fix, előre megígért technikai kamatot kapunk minden évben (általában 1-2,5% között). Itt nem kell ismernünk semmilyen befektetési alapot, a biztosító maga dönti el, hova fekteti a pénzt. Viszont a technikai kamat felett elért hozam jelentős része (80-100%) is minket illet.

 

A népszerű unit linked

 

Ez az a fajtája a megtakarításos életbiztosításoknak, amelyeknél nincs előre garantált kamat, mégis megéri indítani, hogy miért? Szabadon választhatjuk meg, hogy milyen kockázatú eszközökbe fektessék a pénzünket a világ szinte bármely pontjában. Ezzel elérhető, hogy jóval magasabb nyereségre tegyünk szert, amit jól mutat, hogy a biztosítók legtöbb eszközalapjai bőven éves 8%-os hozam felett teljesítettek az elmúlt 5 évben is. Ezeket az alapokat profi alapkezelők menedzselik, így nekünk nem is kell érteni a pénzügyekhez.

 

Egyedül az okozhat némi fejfájást, hogy jelenleg több száz befektetés alapú életbiztosításból kell megtalálni azt az egyet, amelyikkel elérjük az általunk kitűzött célt. Megfelelő biztosítói ismeretek nélkül ez szinte lehetetlen. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Életbiztosítási szakértőnk felkeresi Önt, és megtalálja az ideális megoldást, amellyel így több millió forint nyereséget érhet el.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …