Befektetési életbiztosítás

október 16, 2015
Befektetési életbiztosítás

Sok jót, és rosszat is lehet hallani a befektetéses életbiztosításokról, ezzel mindenki tisztában van, de vajon mi az igazság? Egyértelmű, hogy nem mindegy, hogy mikor, melyiket választjuk, de számos esetben igenis jó megoldást nyújtanak. Csak azt kell eldöntenünk, hogy a mi életünkben szükség van-e rá, vagy sem. A legegyszerűbb, ha megismerjük közelebbről ezeket a megtakarításos ún. unit linked biztosításokat.

 

Segít a céljaink elérésében

 

Ha jól belegondolunk, számos olyan hosszú távú célunk van, amelyre érdemes már idejében elkezdeni anyagilag is felkészülni. Elég mondjuk a gyermek felsőfokú tanulmányaira gondolni, vagy mondjuk a várható nyugdíjhiányunkra. Sok-sok megoldási lehetőség közül választhatunk, amelyek közül az egyik legjobb lehetőség a befektetéses életbiztosítás, hiszen a költségszerkezete miatt 10 éves időtáv felett. És persze számos egyéb célra is fel tudjuk használni az ilyen biztosításokat, hiszen teljesen szabad a felhasználása, adóelőnyök mellett.

 

A befektetési életbiztosításokról röviden

 

Míg régen az életbiztosítások elsősorban halálesetkor térítettek, azóta már sokkal szélesebb szolgáltatásokat nyújtanak. Kiemeltképp a megtakarítások területén léptek előre, hiszen kiemelkedő megtakarítási termékekkel álltak elő, hogy a hosszú távú céljainkat megvalósíthassuk velük. Ezen biztosítások elsődleges tulajdonsága, hogy nem előre mondják meg, hogy mekkora kamatot kapunk, hanem a nyereségünk csak attól függ, hogy mi milyen befektetési alapokba fektetjük a pénzünket. Igaz, ez a legtöbbször azt is jelenti, hogy magasabb nyereséget tudunk elérni, mintha a bankban tartanánk a pénzünket.

 

A unit linked biztosítások előnyei

 

Egy igen rugalmas megtakarításról beszélünk, hiszen abszolút alkalmazkodik az esetleges élethelyzeteinkhez. Ugyan rendszeres díjfizetést vállalunk, mégis van lehetőségünk rá, hogy hosszabb-rövidebb ideig ne kelljen díjat fizetni, anélkül, hogy a szerződésünk megszűnne.

 

Amikor nyugdíj előtakarékosságként kötünk ilyen szerződést, akkor a befizetéseink 30%-át, évente akár 130 forint adókedvezményt is visszaigényelhetünk. Így minden befizetett 1.000 forint után 1.200 forint termel számunkra nyereséget.

 

Ha viszont gyermek megtakarítási programot választunk, akkor egy egyedülálló szolgáltatást kaphatunk, amit díjátvállalásnak neveznek. Ugyanis, ha valamilyen tragédia folyamán elhaláloznánk, még mielőtt a gyermekünk felnőne (és a szerződés lejárna), akkor a biztosító magára vállalja, hogy helyettünk befizeti az összes esedékes díjat a szerződés lejártáig.

 

Jól válasszuk meg, melyik szerződést választjuk!

 

Bár a befektetési életbiztosításoknak számos jó tulajdonsága van, azért itt sem minden fekete, vagy fehér. Mivel több száz ilyen típusú szerződésből választhatunk, ezért érdemes egy szakértő segítségét kikérni, hiszen a lejárati összegnél akár több millió forintra is rúghat a különbség. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és szakemberünk felkeresi Önt! Egy rövid megbeszélés után pedig garantáltan a lehető legjobb ajánlatokat fogja az asztalára tenni.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …