Befektetési tanácsok

Ebben a részben 7 hasznos befektetési tanáccsal szeretnénk segíteni azoknak, akik a számukra legjobb befektetést szeretnék megtalálni. Ezek természetesen csak általános irányelvek, ha Önnek egyénre szabott és valóban teljes körű befektetési tanácsadásra van szüksége, akkor forduljon hozzánk bizalommal és mi díjmentesen és függetlenül segítünk Önnek a szakszerű választásban.

Ne halogassa a befektetést!

Az első és legfontosabb tanács, hogy amint megvan a befektetés célja, azonnal kezdje el hozzá megkeresni a megfelelő eszközt! A kamatos kamat miatt ugyanis minden egyes évvel rengeteget veszít. Egy havi 30.000 Ft-os és 20 éves időtartamú befektetést, például ha csak 2 évvel később kezd el, az Önnek 2,5 millió forint veszteséget jelent! A halogatás tehát nem kifizetődő.

A befektetés összege: A kevesebb néha több!

A befektetés havi összegének meghatározásakor a kevesebb néha több elvét érdemes követni, hiszen a rendszeresség a lehető legfontosabb! Inkább indítsa el a kívánt befektetési formát kisebb rendszeres díjjal és amikor az már megszokottá vált, akkor növelje meg az összeget!

Számoljon a kamatadóval, vagy kerülje ki!

Ne feledje, hogy 2006 szeptemberétől minden típusú befektetésre 16%-os kamatadót kell fizetni, amely az elért hozamunkat csökkenti! Léteznek azonban olyan befektetési formák, amelyekkel a kamatadó megúszható, így érdemes ezekről is tájékozódni!

Gondoljon hosszú- és rövidtávra is!

Célszerű olyan befektetési lehetőségeket választani, amelyek minden időtávra megoldást jelentenek. A unit-linked alapú befektetésekhez a hosszú távú rendszeres díjon felül egy eseti számlát is kapunk, amelyhez viszont bármikor 100%-ban hozzáférhetünk. A rendszeres díj magas hozamait így az eseti számlán lévő pénzünk is megkapja, de sokkal magasabb likviditás mellett!

Tőkegarantált befektetéseket NE!

A garantált hozamú befektetések általában csak infláció közeli hozamokkal rendelkeznek (vagy még annyival sem) , így másra nem jók, csak hogy értéken tartsák a pénzünket! Tényleges növekedést viszont ezekkel sajnos nem lehet elérni. Minden esetben tájékozódjon, hiszen a tőkegaranciának mindenhol nagy ára van!

Válassza inkább az árfolyamfigyelést!

Számos befektetési alap rendelkezik árfolyamfigyeléssel, amely egy esetleges csökkenés esetén biztonságos helyre helyezi a pénzét, így Ön nem fog veszíteni a csökkenésen. Sőt olyan megoldás is létezik a piacon, amely árfolyam maximumot garantál Önnek, azaz a futamidő alatti legmagasabb árfolyamon kapja meg a pénzét a lejáratkor!

Bízza szakemberre!

Minden esetben bízza tapasztalt és hozzáértő szakemberre a megfelelő befektetést kiválasztását, hiszen ezzel nem csak időt, de rengeteg pénzt is spórolhat! Használja befektetési kalkulátorunkat és forduljon hozzánk bizalommal a gyakorlati megvalósításért!


Befektetés kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …