Egyösszegű életbiztosítás

május 20, 2014
Egyösszegű életbiztosítás

Az egyösszegű életbiztosításokra a jelenlegi piaci körülmények miatt (nagyon alacsony banki kamatok) előtérbe kerülnek. Itt már 2-3 év után is bőven nyereséges rövidtávú befektetést tudunk eszközölni. Mikor lehet ez hasznos? Mik az egyszeri díjas életbiztosítások előnyei? Itt a cikkben minden kérdésére választ kap.

 

Kinek ajánlott az egyösszegű életbiztosítás?

 

Kinek ajánlott megtakarítani? Mindenkinek. Ügyfeleink körében elsősorban az idősebb korosztály kedveli nagyon az egyösszegű életbiztosítások, hiszen ők már nem tudnak 20-30 éves távban gondolkodni, és általában rendelkezésükre áll nagyobb tőke. Mindezek ellenére a fiatalabb korosztálynak is jó perspektívát kínál egy-egy egyösszegű életbiztosítás.

 

Milyen fajtái vannak?

 

Úgy, mint a folyamatos díjas megtakarításoknak, ezeknek is 2 fajtája van, a kockázati életbiztosítás, és a befektetéses. Az egyszeri díjas kockázati életbiztosítás nem annyira népszerű, hiszen relatív magasabb összeget kell befizetni, és csak haláleset bekövetkeztekor térít. Jóval felkapottabbak a befektetéses életbiztosítások, hiszen egyszerűbb a költségelése, mint a folyamatosan díjas változatának, és „rövid” futamidő (2-3 év) után is nyereséges lehet.

 

Az egyösszegű befektetéses életbiztosítás

 

Mivel alap esetben csak egyszer fizetünk díjat (van lehetőség eseti pénzeket is elhelyezni), ezért ebből 6-7% költséget vonnak le általában, és így kerül az összeg befektetésre az általunk összeállított portfólióba. Már az egyösszegű életbiztosításoknál is választhatunk olyan befektetést, amire bónuszjóváírásokat kapunk, emellett pedig érdemes megjegyezni, hogy a visszavásárlása már az első év után is 90% felett van. Konkrét piaci összehasonlítást ebben a cikkben talál.

 

Az egyösszegű életbiztosítás gyakorlati felhasználása

 

2014-ben a nyugdíj egy megkerülhetetlen kérdés, így természetesen több biztosító rendelkezik egyszeri díjas nyugdíjbiztosítással. (többen pedig most készítik)

 

Az idősebb korosztálynak is hasznos, mivel magasak a belépési korok, és az életünk során összegyűjtött pénzt egy ilyen biztosításon keresztül adómentesen hagyhatjuk az utódainkra.

 

Amennyiben ingatlant szeretnénk vásárolni, akkor elsősorban a lakáskasszákat választjuk, ami teljes jó, de oda egyszeri nagyobb összeget nem tudunk elhelyezni. A jelenlegi rendkívül alacsony banki kamatok mellett jobb helyen van a pénzünk egy 4-5-6-8, esetleg 10 éves (igazodva a lakáskasszához) egyszeri díjas befektetéses életbiztosításban.

 

A rövidtávon is hasznos befektetéses életbiztosítás

 

Biztos Önnel is előfordul, hogy nagyobb összeghez jut, egy egyösszegű befektetéses életbiztosítást már általában 200.000 forinttól le lehet indítani. Ahogy a cikkben is említettük az olyan pénzeket érdemes ilyen konstrukcióban elhelyezni, amelyekről legalább 2-3 évre le tudunk mondani. A megfelelő életbiztosítás kiválasztásához érdemes szakértő segítségét kérni, nehogy anyagi veszteség érje. Kérjen egy órás személyes konzultációt, és szakértőn kollégánk megkeresi Önt, és igényei alapján megmutatja, hogy melyik életbiztosítás az optimális Önnek!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …