Életbiztosítás 2015

november 25, 2014
Életbiztosítás 2015

Ahogy mi emberek is, úgy a pénzintézetek is év vége felé értékelik az idei évet, és elkezdik tervezni a következő esztendőt. A jövő év megtervezéséhez sok mindent kell figyelembe venni, például a különböző jogi szabályzásokat, az idei év trendjeit, és sok egyéb befolyásoló tényezőt. Menjünk egy kicsit elébe a történteknek, és nézzük meg, hogy melyik lesz jövőre a TOP 5 életbiztosítás, vagyis melyek lehetnek a slágertermékek!

1. A nyugdíjbiztosítások

 

A 2014-es év legnépszerűbb életbiztosítása a nyugdíjbiztosítás. Ez egy olyan befektetéses életbiztosítás, amelyre évente a befizetéseink 20%-át, legfeljebb 130.000 forint SZJA kedvezményt tud igényelni. Miután a nyugdíjas megélhetés mindig is aktuális téma volt és lesz, és jelenleg nem is nagyon találni a nyugdíjbiztosításnál hatékonyabb nyugdíj előtakarékosságot, ezért szerintünk a trend jövőre sem törik meg, és számos új nyugdíjbiztosítási szerződés fog indulni.

2. A gyermek megtakarítások

 

A szülők idén is jelentős összegeket áldoztak arra, hogy gyermekük életkezdését anyagilag is támogatni tudják. Mivel statisztikailag több gyermek született idén (még ha nem is sokkal), ezért számos gyermeknek van, és lesz szüksége ilyen jellegű előtakarékosságra. Azt vettük észre, hogy a gyermek megtakarítások felé megnőtt a kereslet, egy plusz igénnyel. Ez az igény, hogy a gyermek mindenképp magas összeget kapjon, még akkor is, ha a szülővel történik valamilyen katasztrófa. Erre pedig tökéletes megoldást nyújtanak a biztosítók gyermek megtakarítási programjai. Részletesen itt tud utána olvasni a gyermek megtakarításoknak!

3. A kockázati életbiztosítások

 

A korábbi pénzügyi válság nem múlt el nyomtalanul, jelentős változásokat hozott a gondolkodásunkban, és a pénzügyeink kezelésében is. Sokan előtte a kockázati életbiztosításra úgy gondoltak, mint kidobott pénzre, hiszen ha nem halunk meg, akkor nem kapunk vissza semmit. Aki pedig kötött magának kockázati életbiztosítást, az is alacsony összeggel az átlag életbiztosítási összeg nem éri el a 4 millió forintot. Ebben a szegmensben is látszik az előrelépés, mert azok, akik rászánták magukat egy ilyen szerződés megkötésére, azok tényleg az életszínvonalukhoz mérten ideális életbiztosítási összeget választottak. Kattintson ide, hogy közelebbről megismerje a kockázati életbiztosításokat! Ez egy nagyon pozitív változás, reméljük, és hisszük, hogy ennek lesz folytatása.

4. Az egészségbiztosítások

 

A szolgáltatás alapú egészségbiztosításokra régóta mondják, hogy na, majd idén lesz a nagy áttörés, de eddig ez még nem jött el. Maga a kezdeményezés rendkívül hasznos, hiszen kiemelt egészségügyi szolgáltatást tud megvásárolni magának, sorban állás, és hálapénz mentesen. A közegészségügy ezer sebből vérzik, az orvosok, és nővérek panaszkodnak, a betegek pedig elégedetlenek, így ebből az állapotból el kell mozdulni. Erre lehet egy jó opció ez a bizonyos szolgáltatás alapú egészségbiztosítás, és ki tudja, talán 2015 elhozza a régóta várt nagy kiugrást.

5. A céges megtakarítások

 

Az idei törvényjavaslatok előrevetítik, hogy jelentős változások várhatóak a cégként megkötött befektetéses életbiztosításokkal kapcsolatban. Ennek a konstrukciónak az a lényege, hogy a cég költségként elkönyvelheti a megtakarítás díját, és csak a biztosított halála esetén térít a biztosító. Azonban van lehetőség hamarabb visszavásárolni a felgyülemlett tőkét, ilyenkor SZJA, és EHO fizetési kötelezettség van (összesen 43%), ami kizárólag a cég által befizetett díjakra vonatkozik. A törvénytervezet szerint 2018-től csak több mint 50%-os adó megfizetése mellett lehet ilyen megtakarítást indítani. Az, hogy a korábban megkötött szerződésekre is vonatkozik-e ez az adó, arról a szakemberek egyelőre vitatkoznak, de amint lesz egy konkrét állásfoglalás, azonnal jelezni fogjuk Ön felé. Addig is azonban van még 3 év, érdemes lehet kihasználni.

 

Csak kis változások várhatóak

 

Összegezve megállapíthatjuk, hogy a céges megtakarításokat leszámítva jelentős, és az idei évtől eltérő változás nem várható. Így aki esetleg idén még nem rendelkezik valamilyen életbiztosítással, az jövőre is indíthat magának. A nyugdíjbiztosításoknál azonban biztosan nem éri meg várni, hiszen így lemaradunk az idei év befizetései után igényelhető adókedvezményről. Mivel továbbra is sok különböző életbiztosítási ajánlat kínál optimális megoldást, ezért érdemes egy független szakértő segítségét igényelni ebben a témában. Kérjen tőlünk egy konzultációs időpontot, és naprakész életbiztosítási szakértőnk segíti Önt abban, hogy a lehető legjobb életbiztosítást válassza!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …