Életbiztosítás: biztos ráérsz még vele?

április 20, 2017

A családod miatt aggódsz, de veled úgysem történhet semmi rossz. Fiatal vagy, egészséges, életerős, mi baj történhetne? Nem kell életbiztosítást kötnöd, legalábbis most még nem, mert úgysem lesz rá szükséged, egyébként is drága, és csak kidobott pénz lenne. Vagy mégsem?

Sokan bele sem gondolnak abba, hogy baj történhet, amíg velük vagy közvetlen környezetükben valakivel nem történik baleset. A bajt azonban sokkal jobb megelőzni, mint utólag tüzet oltani. Magunk is optimisták vagyunk, de sosem árt felkészülni a legrosszabb eshetőségekre. Talán nem is lesz szükség arra a mentőmellényre, amit egy életbiztosítás nyújthat, és ekkor járunk a legjobban, de legalább nyugodtan alhatunk, mert minden tőlünk telhetőt megtettünk. Az életbiztosítás akkor sem kidobott pénz, ha a káresemény nem következik be, mert megtakarításnak sem utolsó, bár ezt kevesen tudják.

A megtakarításról majd később, most beszéljünk kicsit az egyén felelősségéről. Neked is van családod. Ha szerencsés ember vagy, még élnek a szüleid, nagyszüleid, talán férjed/feleséged és gyereked is van. Nemcsak magadért, de értük is felelősséggel tartozol. Gondoskodnod kell róluk, bármi történjék is. Nem felelőtlenség azt gondolni, hogy veled úgysem lesz soha semmi baj? És ha mégis, akkor mi lesz a családoddal? Milyen terved van erre az esetre?

Otthon nagyobb a veszély, mint közúton

A balesetek sajnos mindennaposak a világban. Magyarországon évente 15-16 000 közúti baleset történik, ezekből 5-600 halálos kimenetelű. Súlyos szám, de a nagyobb veszélyt mégis az otthoni balesetek okozzák. Nagyjából 1700-an vesztik életüket otthoni balesetben, vagyis bő háromszor annyian, mint közúton. Ugyanennyire tehető a munkabalesetek száma, bár szerencsére ezeknek csak egy töredéke bizonyul végzetesnek.

A 45 év alattiak is lehetnek súlyosan betegek

Ebből is látszik, hogy a balesetek kortól függetlenek, mint ahogy a betegségek is. A kritikus betegségben szenvedők több mint fele elmúlt már 55 éves, ugyanakkor a betegek 9,1%-a 25 és 34 év közötti, míg 35-44 év közt 17,3%-uk van. Vagyis kijelenthető, hogy a kritikus betegségben szenvedők negyede 45 évnél fiatalabb.

Azért is érdemes fiatalabb korban életbiztosítást kötni, mert ekkor még sokkal olcsóbb a biztosítás havi díja, mivel kevés kockázatot lát benned a biztosító. Amíg fizeted a biztosítást, nem fogják újra ellenőrizni az egészségügyi állapotod, és a havi díjad ugyanúgy alacsony marad akár 40-50 év fölött is.

Életbiztosítás = befektetés

Az életbiztosítás megtakarításra is alkalmas, ha megfelelő terméket választasz. Léteznek kockázati, elérési és vegyes életbiztosítások, de ezek közül csak az utóbbi alkalmas megtakarításra. Létezik még egy, külön erre a célra kitalált biztosítás, amit befektetési (unit-linked) életbiztosításnak neveznek. Az életvédelem mellett a félretett pénz hozamot is termel, amihez bizonyos feltételek mellett hozzá is férhetsz – és nem csak káresemény bekövetkeztekor jár a családodnak.

Négyféle életbiztosítást is felsoroltunk, amik számtalan terméket rejtenek. Ki tud ennyi biztosítás közt eligazodni? Nem sokan, de mi igen. Azért vagyunk, hogy a céljaidnak leginkább megfelelő életbiztosítást találjuk meg, és nem egy konkrét cég portékáját akarjuk rád sózni.

Függetlenek vagyunk, mi információt adunk.

Felkeltettük az érdeklődésed? Akkor írj nekünk, és tedd fel kérdéseidet! Mindenre a legjobb tudásunk szerint válaszolunk.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …