Életbiztosítás cégeknek: Az egészségbiztosítás

június 1, 2015
Életbiztosítás cégeknek: Az egészségbiztosítás

A magyar egészségügyről mindent elmond, hogy évről-évre növekszik az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi, és Dokumentációs Központhoz (OBDK) lévő panaszok száma, Tavaly például több mint 12 ezren fordultak hozzájuk, és 4 ezernél is többen voltak, akiket konkrét sérelem ért. Ez mind kikerülhető egy egészségbiztosítással, amely igen hasznos megoldás lehet mind az alkalmazottak, mind pedig a cég számára.

 

Ezért jó mindenkinek az egészségbiztosítás

 

Az egészségügy jelenleg nem a legfényesebb korszakát éli, hiszen soha nem látott mértékben vándorolnak ki az orvosok (is), így kevés szakember dolgozik, és nem tud velünk annyi időt foglalkozni, mint amennyire szükséges lenne.

 

Erre a problémára adhat segítséget egy egészségbiztosítás, ahol kiemelt orvosi ellátást kaphatunk, sorban állás nélkül, barátságos környezetben, és válogatott, magasan kvalifikált orvosok által. Az pedig egyértelműen bizonyított, hogy egy-egy komoly betegség/baleset után a körülöttünk lévő légkör milyen fontos szerepet játszik a felépülésben.

 

Mi magyarok általában félünk a szűrővizsgálatoktól, főleg a férfiak. Azonban teljesen más a helyzet, ha fizetünk egy rendszeres díjat a szolgáltatásért, ilyenkor ugyanis mindenki ráveszi magát arra, hogy elmenjen, hiszen egyébként a pénz dobjuk ki az ablakon. Ezek a szűrővizsgálatok túlzás nélkül olykor az életet jelenthetik számunkra.

 

A munkaadó előnyei

 

Két nagyon fontos előny is van, ami miatt a munkáltatónak megéri az alkalmazottjaira kötni egy ilyen szolgáltatás alapú egészségbiztosítást.

 

Az első indok az, hogy a teljes éves díjat költségként el tudja számolni a cég. Ez pozitívum, de ilyen más tételekkel is lehetséges, elég csak a választható cafeteria elemekre gondolni. Viszont míg azok után adót kell fizetni, akár 50%-nál is magasabb értékben, addig a szolgáltatás alapú egészségbiztosítás után nincs adófizetési kötelezettség, vagyis akár a cafeteria elemek helyett is érdemes ilyen szolgáltatást választani.

 

Egy cégvezetőnek mindig fontos, hogy tudjon számítani az embereire, de tudjon tervezni, még akkor is, ha megbetegszik az egyik munkavállalója. Az egészségbiztosítások egyik sajátossága, hogy nincsenek várólisták, és még a legkomolyabb vizsgálatokra is egy héten belül sort kerítenek. Ez mindenki számára előnyös, hiszen mivel nem sürgősségi ellátásról lévén szó, a munkavállaló tud dolgozni a megadott időpontig, és nem kell felesleges fél napokat várnia a vizsgálatra.

 

Az egészségbiztosítással csak nyerhetünk

 

Ismét sikerült egy olyan szolgáltatásra felhívni a figyelmet, amely nemcsak az egyik fél számára hasznos, hanem a munkaadónak, és a munkavállalónak is. Az egészség szinte az egyetlen dolog, amit nem lehet pénzért megvenni, csak megőrizni lehet. Jelenleg több helyen is indíthatunk egészségbiztosítás, ezért érdemes azt választani, amely mind anyagilag, mind szolgáltatásában a legjobban passzol hozzánk. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk a lehető legjobb ajánlatot fogja letenni az asztalára!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …