Életbiztosítás cukorbetegeknek

szeptember 26, 2014
Életbiztosítás cukorbetegeknek

Mi magyarok előszeretettel halogatjuk a dolgokat az utolsó pillanatra, hogy egy klasszikust idézzünk: „Hej, ráérünk arra még!” Sajnos ez a várakozás azonban néha azonban túlzásba csap át, és lekésünk, lemaradunk bizonyos dolgokról, mint például, hogy időben kössünk magunkra egy életbiztosítást. Ha cukorbetegek lettünk, akkor beszűkül előttünk az életbiztosítási piac, de azért marad egy-két lehetőség, nézzük meg őket!

 

Cukorbeteg ember nem köthet életbiztosítást?

 

Gyorsan szeretnénk egy tévhitet eloszlatni! Az aki cukorbeteg, az is köthet bármilyen jellegű életbiztosítást, mindössze a biztosító nem fog téríteni azokra az egészségügyi problémákra, amik visszavezethetőek a cukorbetegségre.

 

Példa: Ha Önnek cukorbeteg, és eltöri a kezét, a biztosító téríteni fog, hiszen az, hogy eltörte a kezét, nem a cukorbetegség miatt van.

 

Nézzük milyen biztosítások jöhetnek még szóba!

 

A balesetbiztosítások

 

A baleset bárkivel megtörténhet, ugyanúgy az idősekkel, mint a fiatalokkal, és ugyanúgy megtörténhet az egészséges emberekkel, mint a betegekkel. Ily módon semmi akadálya nincs, hogy egy balesetbiztosítással szerezzen magának kockázati védelmet. A balesetbiztosítás ráadásul jelentősen olcsóbb, mint egy kockázati életbiztosítás.

 

A megtakarítások

 

Bármilyen megtakarításos életbiztosítást köt, legyen szó akár egy nyugdíjbiztosításról is, az mindenképp fog pénzt adni Önnek, esetleges halála esetén a kedvezményezettjének. Ha a cukorbetegségből fakadóan halna meg, akkor a megtakarítás aktuális egyenlegét kapja meg a kedvezményezett, a visszavásárlási tábla szerint, ha egyéb okból, akkor még az életbiztosítási összeget is. Ha pedig nem hal meg, akkor a lejáratkor a felgyülemlett tőkét megkapja.

 

Hasznos: Van olyan megtakarításos életbiztosítás, ahol nem kérnek egészségügyi nyilatkozatot, és azt mondják, hogy 3 évig nem fizetnek ki haláleseti szolgáltatást, utána viszont bármilyen okból következett be a halál (legyen cukorbetegség, vagy rák), a biztosító kifizeti a haláleseti biztosítási összeget.

 

A cukorbetegség biztosítás

 

Igen, jól olvassa, létezik kimondottan cukorbetegségre biztosítás. Ezt a biztosítást természetesen cukorbetegeknek fejlesztették ki, és a cukorbetegségből fakadó súlyos következmények esetén térít, akár 5 millió forintot is.

 

Cukorbetegen is vannak lehetőségek!

 

Ebben a rövid bejegyzésben megmutattuk, hogy a cukorbetegek előtt is van számos lehetőség. Két tanácsot azonban érdemes megfogadni: Az első, hogy ne várja meg, amíg diagnosztizálják Önnél a betegséget, hamarabb kösse meg a szükséges életbiztosításokat. A második pedig, ha esetleg beteg lett, akkor se aggódjon, van lehetőség, de még inkább érdemes szakértők segítségét kérni. Igényeljen személyes konzultációt, és életbiztosítási szakemberünk a megfelelő megoldásokkal fogja támogatni Önt!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …