Életbiztosítás előnyei

június 13, 2014
Életbiztosítás előnyei

Nehéz pénzügyileg tudatos életet élni életbiztosítások nélkül. Mivel több fajta életbiztosítás létezik, ezért mindegyiknek más és más az előnye. Ebben a cikkben összeírtuk az életbiztosítások típusai szerint az előnyeit. Itt egy helyen megtalál minden fontos információt.

 

Milyen életbiztosításokat köthetünk?

 

Alapvetően két nagy csoportra bontani az életbiztosításokat, az első lesz, ahol a kockázati védelmen van a hangsúly, a másodiknál pedig a megtakarításon. Az első csoportba tartoznak a kockázati életbiztosítások, a balesetbiztosítások, és az egészségbiztosítások, míg a megtakarításos életbiztosítások közé a vegyes és a unit linked életbiztosításokat érdemes említeni. Nézzük meg őket egyesével!

 

A kockázati életbiztosítások előnyei

 

Ahogy fent is említettük itt a kockázati védelmünkön van a hangsúly, vagyis ha történik velünk valamilyen egészségügyi probléma, akkor a biztosító a feltételek szerint térít számunkra. Részletes összehasonlításról korábban itt írtunk. Ha egészségügyi okokból nem tudunk dolgozni menni, akkor alapból kevesebb a bevételünk, (a táppénz a bejelentett bérünk 60%-a), és a gyógyszerek, és egészségügyi segédeszközök miatt megnövekednek a költségeink. Nos, a kockázati életbiztosítás, és a kiegészítő biztosítások ezt a problémát orvosolják.

 

A balesetbiztosítások hasonlóak a kockázati életbiztosításokhoz, itt viszont csak a balesetből eredő sérülések esetén térít a biztosító. Nagy előnye, hogy a kockázati biztosítások díjainak töredékért szerezhetjük meg ezt a típusú védelmet.

 

Az egészségbiztosítások kiemelt orvosi ellátást, és szolgáltatás szervezést nyújtanak számunkra, vagyis sorban állás, és hálapénz nélkül juthatunk magas szintű orvosi ellátáshoz. Nagyon sok pénzt spórolhatunk meg vele, részletekért ide kattintson.

 

A megtakarításos életbiztosítások előnyei

 

Idővel a biztosítóknál nemcsak a kockázati védelmünkről tudtunk gondoskodni, hanem lehetőségünk nyílt pénzt megtakarítani, és felhalmozni is. Az első és még ma is választható biztosítói megtakarítások a klasszikus vegyes életbiztosítás, aminek a lényege, hogy vagy a futamidő végén, vagy a halálunk esetén fizeti ki a biztosító a biztosítási összeget, lejáratkor pedig az esetlegesen elért többlethozamok 80-100%-át pluszban megkaphatjuk.

 

A legmodernebb biztosítói megtakarítás a unit linked életbiztosítás, ahol olyan befektetési portfóliót állíthatunk össze, amilyet szeretnénk. Ennek segítségével reálisan elérhetünk 8-9%-os éves hozamot is hosszú távon is. Nagybefektetői előnyöket szerezhetünk magunknak havi 8-10.000 forint megtakarítással.

 

A legelőnyösebb életbiztosítást válasszuk!

 

Most, hogy összegeztük az életbiztosítások előnyeit, kiderült számunkra, hogy szinte nincs is olyan területe az életünknek, amire ne létezne egy előnyös életbiztosítás. A megfelelő választáshoz azonban több száz életbiztosítás kéne összehasonlítani, ami egyrészt időidényes feladat, másrészt pedig széleskörű pénzügyi ismeretet igényel. Igényeljen egy személyes életbiztosítási konzultációt, ahol szakértőnk megtalálja az előnyös életbiztosítások közül a legelőnyösebbet!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …