Életbiztosítás, és a garantált hozamok

március 20, 2014
Életbiztosítás, és a garantált hozamok

Kétfajta befektető létezik. Az első, aki nagy nyereséget szeretne elérni és ezért magasabb kockázatot vállal, a másik, pedig aki inkább a veszteséget szeretné elkerülni, és ezért lemond a nagyobb nyereség lehetőségéről. Most azokhoz szólunk, akik megelégszenek a kisebb nyereséggel, sőt megpróbáljuk őket nagyobb nyereségek felé terelni, egy-két jó tippel.

Mi is az a garancia?

 

A pénzügyi válság nem múlt el utóhatások nélkül, amikor valamilyen tőzsdei zuhanás, vagy mélypont van, akkor a befektetők előszeretettel keresik a valamilyen védettséggel rendelkező befektetési lehetőségeket.

 

A garancia a befektetéseknél 3 fajta lehet:

  1. árfolyam garancia
  2. tőkegarancia
  3. hozamgarancia

 

A legfontosabb, amit a garanciákról tudni kell, hogy nincsenek, garantálni csak alacsonyabb nyereséget tudnak a pénzintézetek. Egy szép álom teljesülne be egy tőke és hozamvédett befektetési alappal, ami éves szinten 9-10%-ot garantálna. A hozamgaranciák általában a kötvények hozamai alatt vannak.

 

Az árfolyam garanciát felfoghatjuk egy speciális hozam garanciának is. Általában ha ilyen befektetési alapot választunk, akkor a kifizetésnél a futamidő alatti legmagasabb árfolyamon váltják pénzre a befektetési alapjainkat.

Milyen életbiztosításban van garancia?

 

A klasszikus vegyes életbiztosítások rendelkeznek egyfajta hozamgaranciával. Ezt a hozamot nevezzük technikai kamatnak. Mértéke általában 1,5% – 3 % közt van, amit ha jól megnézünk, akkor láthatjuk, hogy az infláció alatt van.

 

A különböző unit linked típusú életbiztosításoknál megtalálhatóak mind árfolyamgarantált, mind hozamgarantált eszközalapok.

 

Javaslat: Ha garanciával rendelkező megtakarítást szeretnénk, akkor a portfóliónk egy részét érdemes ilyen befektetési alapokba tenni, a többit pedig olyan eszközalapokba, ami várhatóan ennél magasabb nyereséget termel.

Melyik biztosítónál, milyen garantált alapok vannak?

 

Az itt látható felsorolás nem teljes körű, csak szemléltetésként gyűjtöttünk össze pár garantált befektetési alapot.

  1. Aegon: Ózon éves tőkevédett eszközalap
  2. Allianz: Árfolyam Garantált Állampapír eszközalap
  3. Generali: TrendMax Árfolyamvédett eszközalap
  4. K&H: K&H tőkevédett pénzpiaci eszközalap
  5. Signal: Raiffeisen Tőke- és Hozamvédett eszközalap
  6. Union: Garantált kötvény eszközalap
  7. Uniqa: DWS II eszközalapok

Életbiztosítás garanciával

 

A garancia egy jó dolog, ha megfelelő mértékben használjuk ki. A cikk alapján kiderül, hogy szinte minden biztosító rendelkezik ilyen befektetési alapokkal, mert a befektetőknek szükségük van ilyen jellegű befektetésekre. Túlzásokba esni azonban nem szabad, mert a befektetésünk nyereségére is gondolnunk kell. Ha szeretné, hogy egy szakértő megmutassa Önnek az általános befektetési portfólióinkat, akkor kérjen tőlünk egy személyes konzultációt. Kollégánk felkeresi Önt, és minden tudását az Ön céljainak rendeli alá.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …