Életbiztosítás és befektetés 2015-ben: Ezért érdemes együtt választani!

február 23, 2015
Életbiztosítás és befektetés 2015-ben: Ezért érdemes együtt választani!

Üssünk két legyet egy csapásra azzal, hogy nem csak pénzt takarítunk meg későbbi céljainkra, hanem gondoskodunk a szeretteinkről is arra az esetre, ha elhaláloznánk. Egy ilyen megtakarítási konstrukcióval ugyanis garantáltan pénzhez jutunk vagy mi, vagy a családunk kedvezményezettünk.

 

Miért van szükség életbiztosításra?

 

Az életbiztosítások jelenleg már nem csak arra alkalmasak, hogy a halálunk esetén ne adósságot, hanem pénzt hagyjunk magunk után. Ezen felül még különböző ún. kiegészítő biztosítások által pénzhez juthatunk olyan esetben is, amikor betegség, vagy baleset miatt nem tudjuk a munkánkat ellátni. Ilyenkor ugyanis táppénzt kapunk, ami a bejelentett keresetünk 60%-a, márpedig a magyar lakosság jelentős részének komoly problémákat okoz, ha le kell mondania a kereste 40%-áról.

 

A halál pedig előbb vagy utóbb eljön ilyenkor pedig érdemes az utódokra inkább pénzt hagyni, mintsem például egy havi 45.000 forintos hiteltörlesztést.

 

Tipp: A megfelelő életbiztosítási összeget úgy tudja kiszámolni, hogy összeadja az összes tartozását, hozzáad 1 millió forintot temetési költségnek, illetve még 2-3 éves jövedelmét. Az így megkapott összeg lesz az ideális életbiztosítási összeg.

 

Miért van szükség megtakarításra?

 

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a kiépített vésztartalékon felül (ami a váratlan kiadásokat fedezi), mire szeretne megtakarítani. A legtöbben a saját lakás megszerzése, a gyermek oktatásának finanszírozása, és a nyugdíj-kiegészítés hármasból szoktak választani, gondoskodni.

 

A megtakarításoknak több formája is létezik, mivel azonban jelenleg a banki konstrukcióknál extra alacsony kamatot kapunk a betéteink után, a befektetésekhez pedig általában nem értünk profi szinten, nem sok megoldás marad. Az egyik ilyen lehetőség a befektetéses életbiztosítás.

 

Befektetéses életbiztosítás, kettő az egyben

 

Nézzük meg, hogy milyen előnyei vannak, ha egy megtakarításos életbiztosítást választunk magunknak.

 

Egyfelől a legtöbb ilyen típusú életbiztosítás esetén az esetleges halálunk esetén nemcsak a haláleseti összeget kapja meg kedvezményezettünk, hanem a megtakarított összeget is. Ez azt jelenti, hogy ha nem is mi, de a kedvezményezettünk mindenképpen a pénzhez jut.

 

Az életbiztosításon keresztül „örökölt” pénz mentes mindenféle adó alól. Nincs rá vonatkozó örökösödési, sem illeték, sőt nem perelhető, és nem végrehajtható, mivel az életbiztosításon keresztül egy jövőbeni szolgáltatásra szerződünk.

 

Kényelmi szempontból is megérheti, hiszen mindössze egy helyre kell utalni a rendszeres díjakat, vagyis egy tranzakción belül el tudjuk intézni az életbiztosítást, és a megtakarítást is.

 

Várhatóan magas hozamok mellett (a realitás, hogy éves 8%-os hozam körül) tudjuk fialtatni rendszeres megtakarításunkat, anélkül, hogy értenénk a pénzügyekhez, hiszen profi alapkezelők intézik a befektetés lényegi részét. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy rendszeresen befizessük a díjakat.

 

Legyünk hatékonyak a pénzügyeinkben!

 

Az élet minden területén próbálunk minél egyszerűbben eredményesek lenni, miért pont a pénzügyekben ne követnénk ezt a tézist? A megtakarításos életbiztosításokon keresztül nemcsak magas kockázati védelmet szerezhetünk magunknak, hanem olyan befektetési előnyökhöz juthatunk, amelyekre egyébként csak 10-20 millió forinttól lenne lehetőség. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk megtalálja Önnek a legjobb megoldás(oka)t!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …