Életbiztosítás fiataloknak 2016

január 25, 2016
Életbiztosítás fiataloknak 2016

Amikor pénzügyekről beszélünk egyértelműen megkerülhetetlenek az életbiztosítások. Arról nem is beszélve, hogy a pénzügyileg tudatosan felépített élet szerves részét képezik. Itt nem csak a megtakarításokra érdemes gondolni, hanem az egyéb főként kockázati életbiztosításokra is. Nézzük meg, mely életbiztosításokat érdemes választania a fiataloknak.

 

Fiatalon minden olcsóbb

 

Az köztudott, hogy az életbiztosítások rendkívül fontos szolgáltatásokat nyújtanak számunkra, ezért minél hamarabb érdemes kötni magunknak. Ezen felül pedig nem árt tudni, hogy számos előnye is akad, ha fiatalon indítjuk el.

 

Amennyiben kockázati életbiztosításról van szó, sokat spórolhatunk. A konkrét számokat nézve 25 évesen egy 10 millió forintos haláleseti szolgáltatás (20 évre) havi 3.370 forintba kerül. 35 évesen azonban már 7.140 forintot kell rá fordítanunk, míg 45 évesen már 15.250 forintot.

 

Megtakarításos életbiztosítások esetén pedig egyértelmű, hogy a hosszabb futamidő előnyt jelent, csak azt kevesen tudják, hogy mennyire. Amennyiben havi 10 ezer forintot teszünk félre 15 évig, akkor 2.618.482 forintot tudunk összegyűjteni, értékkövetés nélkül, éves 6% hozamot feltételezve.  20 évnél már 4.249.254 forint lesz az egyenlegünk, míg 25 évnél 6.465.293 forint.

 

Milyen konkrét életbiztosításokat válasszunk?

 

Bár fiatal korunkban még nem tűnik annyira fontosnak mégis egy kockázati életbiztosításra szükségünk lesz. Elsődleges szolgáltatása, hogy az esetleges halálunk esetén fizessen a kedvezményezettjeinknek. Ezen felül ne feledjük, hogy olyan kiegészítő biztosítások közül választhatunk, mint a műtéti térítés, vagy a kórházi napi térítés. Ezek segíthetnek bennünket a sérülés miatti kiesett jövedelem pótlásában.

 

Rendkívül olcsón, akár havi 1-2 ezer forintból választhatunk magunknak különböző balesetbiztosítást is. Ezek hasonlítanak a kockázati biztosításokhoz, viszont kizárólag akkor szolgáltat, ha balesetből eredendően sérülünk meg, betegségből adódóan nem.

 

Az egészségbiztosításokra is egyre nagyobb szükség van, hiszen az egészségügy, a nyugdíjrendszerhez hasonlóan egyre borzasztóbb állapotokban van. Az egészségbiztosítások pedig éppen arra szolgálnak, hogy hálapénz, és várólisták nélkül, igényes körülmények között minél hamarabb ellássanak minket.

 

Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk el a nyugdíjbiztosításokról sem. Ezek olyan speciális megtakarításos életbiztosítások, amelyekre 20%-os, évente akár 130 ezer forintos adókedvezményt lehet igényelni. Míg 20 év alatt havi 20 ezer forintból (0% indexálás, 6% éves hozam) 8.678.355 forint nyugdíjtőkét tudunk kiépíteni, addig 40 év alatt 31.008.294 forintot.

 

Éljünk pénzügyileg tudatosan!

 

Rögtön a felnőtt életünk elején meg tudjuk alapozni az életünket, vagy pedig elindulhatunk a hitelcsapda világába. Ha tudatosan osztjuk be a pénzünket, és a megfelelő helyre tesszük a pénzt, akkor nem érhet minket baj. És itt nem csak az életbiztosításokról van szó, hanem az egyéb pénzügyi termékekről, a vésztartalékokról. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Szakemberünk felkeresi Önt, és a megfelelő tanácsokkal, megoldásokkal segíti majd, élete végéig.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …