Életbiztosítás havi díj

szeptember 24, 2014

Amikor életbiztosítást választunk magunknak, akkor általában az egyik legfontosabb szempont, hogy mennyibe is fog kerülni, vagyis mekkora lesz a havi díja. Arra gondoltunk, hogy írunk egy cikket, amiben kiszámoljuk, hogy a különböző életbiztosításoknak mekkora lesz a havi díja, illetve hogy mekkora összegeket tudunk gyűjteni bizonyos havi díjak mellett!

 

A balesetbiztosítás

 

Ez egy olyan speciális kockázati életbiztosítás, ami csak akkor térít, ha valamilyen balesetből adódóan szenvedünk valamilyen sérülést. A baleset egy előre nem látható külső behatás, a szenvedő alany tudta nélkül. Nézzünk meg egy balesetbiztosítást, hogy havonta mennyibe kerül nekünk! A Signal, az Union, és az Uniqa biztosító is rendelkezik kimondott balesetbiztosítással, amelyeknél különböző csomagokból választhatunk. Mindenhol nézzük a legolcsóbb csomagok havi díját egy főre:

  1. Signal 16.000 forint / év, vagyis havi 1.334 forint
  2. Union 17.000 forint / év, vagyis havi 1.417 forint
  3. Uniqa 16.000 forint / év, vagyis havi 1.334 forint

 

A kockázati életbiztosítás

 

Ennél a módozatnál a díjak nagymértékben függenek a korunktól, az egészségi állapotunktól, és a dohányzási szokásainktól is. Vegyünk alapul egy 35 éves, egészséges embert, és nézzük meg, hogy 10 millió forint haláleseti szolgáltatás mennyibe kerül nagyjából havonta, ha:

  1. nem dohányzó esetén 3.740 forint havonta.
  2. dohányzó esetén 7.140 forint havonta.

 

Ez a 10 millió forint lenne az ideális életbiztosítási összeg minimuma, hiszen mennyivel jobb pénzt hagyni magunk után, mint adósságot!

 

A gyermek megtakarítás

 

A gyermek megtakarításnál egy 6-8 millió forintot érdemes összegyűjteni a gyermekünk felsőoktatási képzésére, ebben az esetben a megtakarításunk havi díja csak attól függ, hogy milyen korán kezdünk el számára gyűjteni! Legyen a célösszeg 6.500.000 forint, a megtakarításunk pedig termeljen évente 8% hozamot, a költségeket pedig levonjuk.

 

Mikor indítsuk a gyermek megtakarítást?

Mikor indítsuk a gyermek megtakarítást?

 

Ahogy Ön is látja, egy-egy év halogatás nagyon sokba kerülhet. Azt a pénzösszeget, amit 19 év alatt 13.750 forintból fel tudunk építeni, azt 12 év alatt már csak havi 29.667 forintból. Szerintünk nem éri meg várni, Ön mit gondol?

 

Érdemes időben cselekedni!

 

A balesetbiztosítást leszámítva minden egyes életbiztosítással akkor járjunk a legjobban, ha minél hamarabb elindítjuk. Ilyenkor ugyanis a kockázati díjak alacsonyabbak, a megtakarítás pedig vagy nagyon lejárati összeget produkál, vagy pedig kevesebb pénzből elérjük a kívánt célösszeget. Azt azonban fontos szem előtt tartani, hogy nem csak a díjak alapján érdemes választani konkrét életbiztosítást. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk megtalálja Ön számára az ár-érték alapján a legjobb megoldásokat!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …