Életbiztosítás havi díja

március 19, 2014
Életbiztosítás havi díja

Az életbiztosítások havi díja sok összetevőtől függ. Mi most kiválasztottuk az egyedülálló, 32 éves Tamást, aki 196.545 forintot keres havonta, van egy 4 millió forintos lakáshitele (35.000 Ft havi törlesztő részlet). Az ő életén keresztül mutatjuk be az optimális életbiztosítások havi díját.Milyen életbiztosítást ajánlunk Tamásnak?

Alapvetően mindegyik életbiztosításnál a biztosítók éves díjban számolnak. Az, hogy lehet havi, negyedéves, féléves részletben is fizetni, csak egy engedmény a biztosítók részéről.

 

Nézzük meg, hogy milyen életbiztosításra van szükség egy teljes körű biztosítási portfólióban:

  1. megtakarításos életbiztosítás (gyermek és nyugdíj cél)
  2. kockázati életbiztosítás
  3. balesetbiztosítás

 

A felsorolás alapján is 3 részre oszthatjuk az életbiztosításokat. Az egyik csoport, ahol pénzt takarítunk meg, a másik pedig ahol a kieső jövedelmünket igyekszünk pótolni, míg a harmadiknál halálunk esetén pénzt szeretnénk hagyni magunk után. Az életbiztosítások számításáról bővebben itt talál információt.

A kockázati életbiztosítás havi díja

 

Tegyük fel, hogy Tamás most találta meg élete szerelmét, és úgy gondolkodik, hogyha vele bármi történik, akkor rá pénzt szeretne hagyni és nem adóságot.

 

Neki, jelen élethelyzetében körülbelül 10 millió forintos életbiztosítás bőven elegendő. Az ő korában ennek a havi díja, 30 éves távon: 5.030 forint, az egyik biztosító ajánlata alapján.

 

A kieső jövedelem pótlása, és ennek havi díja

 

Induljunk ki abból a helyzetből, hogy Tamás szereti a munkáját, és csak akkor nem dolgozik, ha történik vele valamilyen egészségügyi probléma. Jelenleg táppénzként a bejelentett bérünk 60%-át kaphatjuk meg, Tamás esetében ez 117.927 forint, vagyis 78.618 forint esik ki havonta. Ezt mi egy alábbi összeállítású csomaggal próbálnánk meg ellensúlyozni.

  1. műtéti térítés 150.000 Ft, havi díja: 345 Ft
  2. kórházi nap térítés 15.000 Ft, havi díja: 2.830 Ft
  3. csonttörés 10.000 Ft, havi díja: 100 Ft
  4. rokkantság 5.000.000 Ft, havi díja: 1.500 Ft

 

Ez összesen 4.775 forint havonta, ha hozzáveszünk egy alap balesetbiztosítás csomagot, aminek a havi díja 1.417 forint/hó, akkor az összesen 6.192 forint. (itt is konkrét biztosításokkal kalkuláltunk)

 

Az összes biztosításra kifizetett havi díj: 6.192 Ft + 5.030 Ft = 11.232 Ft

A megtakarítások havi díja

 

Tamásnak jelenleg nincs gyermeke, így nincs szüksége gyermek megtakarítási programra, mivel azonban pénzügyileg tudatos életet él, ezért tudja, hogy ha gyermeke lesz, akkor a családi pótlékot (amit a gyermek után kap) a gyermek megtakarításba érdemes beforgatni. Sőt még egy havi 5.000 forinttal érdemes azt kiegészíteni.

 

Nyugdíjcélú megtakarításra azonban már neki is szüksége van, mint minden Magyarországon élő (sőt bárhol a világban élő) embernek. Az ő korából és keresetéből számolva, körülbelül 96.631 forintra számíthat állami nyugdíjként, tehát közelítőleg havi 100.000 forintot kéne pótolni. Ezt egy 33 éves távon, egy jó nyugdíjbiztosítással nála havi 20.000 forintból meg lehet oldani. Ekkora megtakarításból 15 évig tudja havi 100.000 forinttal kiegészíteni az állami nyugdíját. Természetesen egy valós nyugdíjbiztosítással végeztük el a számolást.

 

Az összes életbiztosításra kifizetett pénz így: 20.000 Ft (nyugdíjbiztosítás) + 11.232 Ft = 31.232 Ft

 

Ha megjön a gyerkőc, akkor az, havi plusz 5.000 Ft, így összesen 36.232 Ft

 

Amennyiben hozzávesszük a havi 35.000 forint lakáshitel törlesztést, akkor havonta 71.232 forintot költünk el egy hónapban a pénzintézetek felé.

Ilyen a pénzügyileg tudatos élet

 

Összegezve Tamás egy hónapját, jelenleg havonta 65.232 forint költ, vagyis marad neki 131.313 forint havonta az egyéb kiadásokra, megélhetésre. Végig konkrét életbiztosításokkal számoltunk, így Tamás élete anyagilag teljesen rendezett és hiteles. Amennyiben ez a típusú gondolkodás, vagy a számok elnyerték az Ön tetszését, kérjen egy személyes konzultációt független szakértőnktől. Ő pedig az Ön életére is megállapítja az irányszámokat és bemutatja ezt a típusú életfelfogást.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …