Életbiztosítás hozama

augusztus 14, 2014
Életbiztosítás hozama

Amikor megtakarítást választunk magunknak, akkor kiemelt szerepet játszik a döntésünkben, hogy mennyire tűnik nyereségesnek, vagyis mekkora hozamot várhatunk el. Nos a befektetéses életbiztosítások ebből a szempontból elég jól muzsikálnak, nézzük meg, hogyan!

A megtakarításos életbiztosítások

 

Értelemszerűen a megtakarításos életbiztosításoknál beszélhetünk hozamról. A megtakarításos életbiztosítások 2 csoportra oszthatóak a klasszikus vegyes életbiztosításokra, és az ún. unit linked életbiztosításokra. A vegyes életbiztosításoknál van egy előre leírt 2-2,5%-os garantált technikai kamat, amit megkapunk, és ha esetleg a befektetés eredményes lett volna (nem mi döntjük el, mibe fektet a biztosító), akkor a többlethozamok 80-100%-át kapjunk „extra” hozamként.

 

A unit linked életbiztosításoknál sokkal nagyobb szabadsági fokkal találkozunk, hiszen itt mi magunk állítjuk össze a befektetési portfóliónkat (akár 60-70 befektetési alapból), amit utána szakemberek kezelnek. Ez fontos mert, ahogy kezelik a portfóliónkat, olyan hozamokat fog elérni, és ahogy a bevezetőben is említettük általában magas hozamokat érnek el számunkra. Nézzük meg a konkrétumokat!

 

Hogyan teljesítettek az alapok?

 

Végeztünk egy kis kutatómunkát, és megnéztük, hogy a biztosítóknál milyen eredmény értek el a legsikeresebb befektetési alapok. Az átlaghozamokat (amelyek évesített hozamok) az elmúlt 5 év eredményei alapján vizsgáltuk meg, íme:

Életbiztosítás hozama

Életbiztosítás hozama

 

12 biztosító legjobb befektetési alapjait tartalmazó táblázatban pirossal kiemeltük a 3 legjobb eredményt produkáló eszközalapot, név szerint a Groupama Víz és környzetevédelem, az Uniqa Kredit, és a Metlife Luxus alapokat.

 

Végignézve a számokat megállapíthatjuk, hogy minden biztosító rendelkezik 10%-os éves átlaghozam feletti befektetési alappal, ami a mostani banki kamatokat végignézve (2-3%), illetve az állampapírok (nagyjából 5-6%) hozamait, kimondottan magasnak mondható.

 

A hozam nem minden, de…

 

ha valahol magas hozamra tehetünk szert, akkor érdemes lehet ott megtakarítani. Csak összehasonlításképpen az önkéntes nyugdíjpénztárak portfóliói (kb. 50 db) átlagosan nagyjából 7-7,5%-ot teljesítettek évente az elmúlt 10 évben. Ahogy mindig, most is azt javasoljuk Önnek, hogy komplex döntést hozzon, és minden szempont szerint vizsgálja meg a megtakarításokat. Igényeljen egy személyes konzultációt, ahol megtakarítási szakértőnk segít Önnek összehasonlítani a megtakarításokat, és megtalálni azt, amelyik a legjobban passzol Önhöz!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …