Életbiztosítás hozamok: Mi döntünk róla

március 24, 2015
Életbiztosítás hozamok: Mi döntünk róla

Csakis a mi döntésünkön múlik, hogy megelégszünk évente 2% hozammal, vagy hasonló kockázat mellett bezsebelünk 3-4%-ot. Sőt az is a mi döntésünkön múlik, hogy adunk-e esélyt a megtakarításunknak hogy szebb hozamokat termeljen, minimálisan magasabb kockázat mellett. Az alábbi lehetőségek közül választhatunk:

 

A garancia megszállottjainak

 

A megtakarítási szándékkal indított életbiztosításokat két csoportra oszthatjuk fel, a régebben elérhető klasszikus vegyes életbiztosításokra, és a modernebb befektetési egységekhez kötött, ún. unit linked életbiztosításokra.

 

A klasszikus vegyes életbiztosítások úgy működnek, hogy egy várható lejárati összeghez kalkulálnak egy éves megtakarítási díjat. Ezt úgy publikálják a biztosítók, hogy van egy garantált technikai kamat általában 2%, vagy 2,5% amelyet biztosan megkap az ügyfél, illetve ha a befektetés esetleg sikeresebb, akkor a garantált kamat feletti összeg 80-100%-a még pluszban hozzánk kerül.

 

Akár még jelen piaci helyzetben is, megéri vajon ilyen garanciát vállalni?

 

Az egyéni portfólió hatalma

 

A másik típusa a megtakarításos életbiztosításoknak a unit linked életbiztosítás. Ez az életbiztosítás teljesen máshogy épül fel, hiszen itt nem a várható lejárati összegből számítják a megtakarítást. Itt mi döntjük el, hogy mekkora összeget szeretnénk félretenni, és ebből mennyi kerül a konkrét befektetésre. Sőt azt is mi választjuk meg, hogyan milyen befektetési alapokba áramoljon a megtakarított pénzünk, és ez nagyon nagy előny.

 

Nem kell mindenáron részvényekbe fektetni, ha nem akarunk. Választhatunk magunknak egy tisztán kötvényekből álló portfóliót is, így olyan kockázatú az életbiztosításunk, mint egy vegyes életbiztosítás, csak egyből több pénz kerül befektetésre, és a hozamok is biztosan a mienk lesznek. Sőt, van még jobb megoldás is!

 

Köztes megoldás: Az aktívan kezelt befektetési alapok

 

A unit linked életbiztosításokon keresztül választhatunk menedzselt, vagyis aktívan kezelt eszközalapokat. Ez azért előnyös, mert itt teljesen szabadkezet adunk az alapkezelőnek, és ha a piaci környezet úgy kívánja 100% kötvényekbe fektet, ha viszont a helyzet úgy kívánja magasabb részvénykitettség is lehet. A szakemberek, ha szabad kezet kapnak, nagyobb nyereséget tudnak számunkra termelni, természetesen a biztonságot szem előtt tartva.

 

Ne csak a hozamok alapján válasszunk életbiztosítást!

 

A befektetésnek van egy mágikus háromszöge, vagyis 3 kiemelten fontos tulajdonsága, a rugalmasság, a biztonság, és a hozam. Mind a 3 témakört alaposan körbe kell járni ahhoz, hogy a lehető legjobb megtakarítást, vagy életbiztosítást indítsuk el magunknak. Igényeljen tőlünk egy 1 órás személyes konzultációt, és megtakarítási szakértőnk mind a 3 tulajdonságot szem előtt tartva megtalálja Önnek az ideális megoldást!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …