Életbiztosítás kalkulátor 2016

december 15, 2015
Életbiztosítás kalkulátor 2016

Életbiztosításokat már nem csak azért indítunk, mert a halálunk után pénzt szeretnénk hagyni magunk után. Sőt, ez inkább másodlagos cél szokott lenni, mivel a prioritás a megtakarításokra helyeződött. Ez magával hozta az életbiztosítás kalkulátorok szükségességét, és térnyerését.

 

Nehéz választani?

 

A unit linked típusú, más néven befektetéses életbiztosítások nem olyan egyszerű megtakarítások, mint például a bankbetétek. Ott ugyanis mi fix időre lekötjük a pénzünket, amelyre a bank konkrét előre beígért kamatot ad.

 

A befektetéses életbiztosítások esetén azonban nem konkrét összegre szerződünk, hanem arra, hogy a megtakarítási időszak végéig félretesszük a pénzt. Ezt a pénz pedig befektetési alapokba áramlik, és annak a nyereségessége alapján alakul ki a lejárati összeg. Itt csak a legritkább esetben van előre beígért kamat, de akkor mégis mi alapján válasszunk?

 

A kalkulátorok nyújtanak támpontot

 

Pontosan ezért készítettük az oldalra az életbiztosítás kalkulátort, hogy tudjon egy, a piacon elérhető unit linked biztosítással is tervezni. Ráadásul, ahogy látható 4%, 6%, és 8%-os éves hozammal is lehet kalkulálni. Így mindenki a maga kockázatvállalásához mérten tudja kiszámolni, hogy nagyjából mekkora lejárati összegre számíthat.

 

Fontos tudni, hogy messze nem mindegy, hogy melyik életbiztosítási szerződésre kanyarítjuk oda a nevünket, mert a több száz ajánlat közül, csak 8-10 olyan szerződés van, amelyet mi is aláírnánk.

 

Mikor érdemes unit linked biztosítást választani?

 

Alapvetően az egyedi költségek miatt ezek nem rövid távú megtakarítások. 10 év alatt nem igazán hatékony, felette viszont abszolút megéri.

 

Ily módon kimondottan hatékony lehet például gyermek megtakarításnak. Itt ugyanis jó esetben 16-18 évünk van ahhoz, hogy megfelelő tőkét kiépítsünk. Arról nem is beszélve, hogy esetleges halálunk esetén a biztosító magára vállalja a díjfizetést, amíg a gyermek fel nem nő. Mi pedig a kalkulátor segítségével meg tudjuk határozni, hogy mekkora összeggel tudjuk segíteni az Ő életkezdését.

 

Egy csak egy példa volt a sok közül, de mivel a megtakarításos életbiztosításoknak semmi nem korlátozza a felhasználását, bármely 10 év feletti célunkhoz gyűjthetünk egy ilyen megtakarításban pénzt.

 

Hasonlítsuk össze kalkulációkkal az életbiztosításokat!

 

Önmagában egy konkrét ajánlatra való számítás nem elegendő, megfelelően össze is kell hasonlítani őket. Nehéz elhinni, de ugyanolyan feltételek mellett, akár több millió forintos különbségek is adódhatnak. Ezeket a milliókat pedig jobb megszerezni, mint veszni hagyni. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt! Életbiztosítási szakértőnk felkeresi Önt, és az összehasonlítások után azt tudja kiválasztani, amely valóban a legjobb Önnek.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …