Életbiztosítás költségének elszámolása

augusztus 4, 2014
Életbiztosítás költségének elszámolása

Az életbiztosítások nemcsak hasznos szolgáltatások lehetnek, hanem a cég/munkáltató számára egy ideális adóoptimalizáló eszközök is. Ha a cafeteria kereten belül adunk/kapunk béren kívüli juttatást, azután a cég 35,7%-ot még adózik, szemben az életbiztosításokkal, amelyek után a munkáltatónak nincsen semmilyen adózási kötelezettsége. Ismerjük meg ezeket a hasznos szolgáltatásokat nyújtó életbiztosításokat!

 

Elköltségelhető életbiztosítások

 

Ide tartoznak a különböző kockázati életbiztosítások, amelyek közül jelen esetben kiemelkedik a cégtársbiztosítás. Költségként írhatjuk le a baleset-, és egészségbiztosítások díjait is, sőt van egy olyan típusa a megtakarításos életbiztosításoknak, amelyeket szintén el lehet költségelni, ezek az ún. whole life befektetéses életbiztosítások. Korábban ebben a cikkben értekeztünk ebben a témában! Nézzük a részleteket!

 

Fizesse a cég a kockázati védelmet?

 

A különböző kockázati életbiztosítások akkor térítenek, ha valamilyen okból egészségügyi problémánk adódik, vagy esetleg meghalunk. A cégtársbiztosítás itt jön a képbe, hiszen egy esetleges halál esetén a cégtársunk megkapja a biztosítási díjat, és így ki tudja vásárolni az elhunyt családjának a tulajdonrészét, ezzel is biztosítva a cég további gördülékeny ügymenetét.

 

A balesetbiztosítások hasonló megoldást nyújtanak, mint a kockázati életbiztosítások, de csak akkor szolgáltat, ha az egészségügyi probléma baleseti eredetű, cserébe viszont a kockázati életbiztosítások árának töredékéért elérhető. Milyen költségként leírható életbiztosítás van még?

 

VIP szolgáltatás a cégünk jóvoltából?

 

Az egészségbiztosítás egy speciális életbiztosítás, hiszen itt nem egy fájdalomdíj jellegű szolgáltatást kapunk, hanem egy kiemelt egészségügyi ellátásszervezés és sorban állás, és hálapénz mentes szolgáltatásban részesülünk a befizetett díjakért cserébe. Az egészségbiztosítások jóvoltából tervezhetően, és időben tudunk orvosi ellátást igénybe venni, csak a legjobb (és folyamatosan felügyelt) orvosok kezelnek bennünket, ami elősegíti a gyors és hatékony gyógyulást, ráadásul olyan extra szolgáltatásokat tudunk igénybe venni, mint az őssejtlevétel. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a szolgáltatásokat minden háztartás számára elérhető áron kaphatjuk meg, bővebben itt tud megismerkedni az egészségbiztosításokkal!

 

A munkáltató finanszírozza a megtakarítást?

 

A whole life befektetéses életbiztosítás hivatalosan életünk végéig szól, és a halálunk esetén fizeti ki az összegyűlt tőkét, de a trükk az egészben az, hogy hamarabb is van lehetőség a biztosításban összegyűlt pénzt visszavásárolni. Ha a cég fizeti a díjakat, akkor a visszavásárlás előtt  nekünk kell a szerződőnek lenni (egy egyszerű szerződőcserével megoldható), és ilyenkor a cég által fizetett díjak 43%-át (SZJA, és EHO) adóként be kell fizetni. Ha a cég vásárolja vissza a tőkét, akkor az a cég számára egyéb jövedelemnek számít, tehát ideálisan lehet egy projektet finanszírozni belőle, vagy egy irodát vásárolni.

 

Adózzunk kevesebbet, legálisan!

 

Magyarországon 10-ből 6-7 cégnél van különböző béren kívüli juttatás, amelyek után a legtöbb esetben még adóznia kell a munkáltatónak. Az életbiztosítások után viszont nem kell, és ebben a cikkben több olyan lehetőséget is mutattunk, amit egyszerűbb, ha a munkáltatónk finanszíroz, mint mi a leadózott pénzünkből. Igényeljen egy személyes konzultációt, ahol életbiztosítási szakértőnk megtalálja Önnek, és cégének/munkáltatójának is egyformán kifizetődő lehetőségeket!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …