Életbiztosítás kötés 2014-ben

április 7, 2014
Életbiztosítás kötés 2014

Az életbiztosítás az életünk szerves részét képezi. Biztos Ön is tudja, hogy milyen sok életbiztosításból választhatunk a legkülönbözőbb céljainkhoz. Nem mindegy azonban, hogy hol és kivel köti meg az életbiztosítását. Most erről fogunk egy kicsit bővebben írni.

 

Milyen életbiztosítások közül válogathatunk?

 

Az életbiztosításoknak alapvetően két típusa van, a megtakarításos és a kockázati. Ily módon egy életbiztosítással vagy megtakarítunk, vagy kockázati védelmet vásárolunk, a kettőt ritkán érdemes kombinálni, mert külön-külön költséghatékonyabb megoldásokat választhatunk. Tételesen az életbiztosítások:

    1. kockázati életbiztosítás
    2. egészségbiztosítás
    3. balesetbiztosítás
    4. megtakarításos életbiztosítás

 

Bővebben ide kattintva olvashat az életbiztosítások fajtáiról.

 

Érdemes online életbiztosítást kötni?

 

A kötelező gépjármű felelősség biztosításnál (GFB), és az utasbiztosításnál bevett szokás, hogy online kötjük, vagy váltjuk a szerződésünket. De Ön is tudja, hogy a GFB-vel évente csak egyszer kell foglalkozni vele, addig az életbiztosítás (jó esetben egy életre szól) több idő ráfordítást igényel. Sőt, egy életbiztosítás sokkal több összetevőből áll, mint egy GFB, vagy egy utasbiztosítás. Összegezve nem egy hétre, vagy egy tárgyra tervezünk, hanem az egész életünkre.

 

Javaslat: Autóra, és utazásra érdemes online szerződést kötni, de életbiztosításnál még mindig a személyes kontakt, és a személyes üzletkötés a kifizetődőbb.

Kivel kössünk életbiztosítást?

A mai Magyarországon 3 úton köthetünk életbiztosítást. Az első módszer, hogy besétálunk egy bankba vagy biztosítóba, és az ott ülő ügyfélszolgálatos hölgy vagy úr javasol nekünk valamit. Ezzel két probléma van, az első, hogy az itt dolgozók tudása és piaci ismerete általában szerény. Viszont van egy másik, nagyobb probléma. Ön járt már úgy, hogy azt mondták Önnek, hogy menjen át szembe a másik biztosítóba, mert ott jobb feltételekkel kap ajánlatot? Sajnos, ha így direktbe megyünk egy pénzintézethez, akkor nem a mi érdekeinket képviselik, hanem a pénzintézetét.

 

A másik lehetőség, ha függő ügynököt fogadunk az otthonunkban. Az ő szaktudása már valószínűleg megfelelő, és lesznek is jó gondolatai, viszont ő is csak egy zárt körben tud gondolkozni. Csak egy biztosító ajánlatait tudja Önnek ajánlani, és mi van ha Önnek nem ez az optimális életbiztosítás?

 

A harmadik közvetítő irányzat, ha független tanácsadóval találkozik. Egy független tanácsadó szakmai tudását ritkán érheti kritika, és ami a legnagyobb előnye az előző két üzletkötővel szemben, hogy szabadon ajánlhat Önnek életbiztosítást az egész pénzpiacról, nincs egyetlen biztosítóhoz láncolva.

 

2014-ben kiemelt szerep jut az állam által is támogatott nyugdíjbiztosításoknak, amelynek megkötéséről az alábbi bejegyzésben olvashat részletesen.

Életbiztosítás kötés 2014-ben

 

Arra jutottunk, hogy az életbiztosításokról inkább csak hasznos dogokat olvassunk az interneten, de ne online kössük meg. A személyes kapcsolat és a bizalom fontos egy életbiztosítás megkötésénél. A közvetítők közül pedig válasszon egy független szakértőt, aki a teljes pénzpiac kínálatát tudja Önnek ajánlani. Kérjen független szakértőnktől egy személyes konzultációt, hogy a gyakorlatban is a legjobb szolgáltatást kapja.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …