Életbiztosítás kötése online

május 12, 2014
Életbiztosítás kötése online

Mindenki ott igyekszik időt spórolni, ahol tud, így gyakran online szeretnénk olyan biztosításokat elintézni, amit nem érdemes. Most bemutatjuk azokat az életbiztosításokat, amelyeket (előzetes egyeztetés után) nyugodtan megköthet online, és azokat is, amelyek mindenképp személyes egyeztetést igényelnek.

Milyen életbiztosításokból választhatunk?

 

Egy kicsit érdemes az életbiztosítás fogalmát kiszélesíteni, és így az alábbiak közül választhatunk:

    1. utasbiztosítás
    2. balesetbiztosítás
    3. kockázati életbiztosítás
    4. befektetéses életbiztosítás

 

Előre bocsátjuk, hogy az összetettebb életbiztosítási konstrukciókat nem biztos, hogy online érdemes megkötni. Minden életbiztosítási módozatnak meg van a saját különlegessége, ezért javasolt egy szakértővel egyeztetni, még online kötés előtt is.

Az utasbiztosítás

 

Most már bevett szokás, hogy az utasbiztosításokat online kötjük meg. Érdemes azonban odafigyelni, hogy a bankkártyánkhoz kapott utasbiztosítás milyen limitekkel rendelkezik. Általában 3-4 feltételt kell csak megadni, hogy kész utasbiztosítási ajánlatot kapjunk, ezért ezeket nehéz eltéveszteni.

A balesetbiztosítás

 

Még nem annyira elterjedt, mint az utasbiztosítás, vagy a kötelező gépjármű biztosítás, de nemsokára el fog jutni arra a szintre is. A balesetbiztosításoknál is általában előre összeállított csomagokból válogathatunk, és a díj is független a korunktól. Ebből az következik, hogy kiválasztunk egy csomagot, megadjuk, hogy hány főre kötjük a biztosítást, milyen díjfizetési gyakorisággal, és szinte kész is vagyunk.

A kockázati életbiztosítás

 

Itt nem jellemző a csomagos összeállítás, minden egyes kockázati elemet nekünk magunknak kell hozzáadni. Egyrészt így jóval időigényesebb művelet másrészt pedig a különböző specifikumok végett nem is egyszerű különbséget tenni a szolgáltatások között. (például lineáris vagy progresszív rokkantsági térítést válasszunk?)

A befektetéses életbiztosítás

 

Ez az az életbiztosítást, amit semmiképpen nem javasolunk online kötéssel elindítani. Alapból bonyolult költségszerkezete van, és ezt még nehezítik a különböző bónuszok, és díjkedvezmények. A befektetési portfólió kiválasztása is igényel némi szakmai tudást, és pénzpiaci ismeretet. A 3. legfontosabb tényező pedig a futamidő, rendkívül gyakran előfordul, hogy egy konkrét befektetéses életbiztosítás 20 évre nagyon jó, de 15 évre már van jobb nála.

 

Ilyen biztosítások esetében mindenképp igényelje egy független szakértő segítségét!

Így érdemes szerződést kötni

 

A rövid bejegyzésből kiderül, hogy azokat az életbiztosításokat érdemes online kötni, amelyek előre elkészített csomagokat tartalmaznak, hiszen itt csak kiválasztjuk amelyiket szeretnénk, és már kész is. Az ennél bonyolultabb és összetettebb életbiztosításokat továbbra is egy független szakértővel érdemes leegyeztetni, megtárgyalni. Ezzel pénzt, energiát, és időt spórol meg. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és szekértőnk felkeresi Önt, hogy biztosan olyan életbiztosítást kössön, amely megfelel az igényeinek.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …