Életbiztosítás lakáshitelhez

május 27, 2015
Életbiztosítás lakáshitelhez

A felvett hitelünket érdemes egy életbiztosítással összekapcsolni? Amennyiben kockázati életbiztosításról van szó, akkor mindenképpen. A megtakarításos életbiztosítások esetén több lehetőségünk is van, most megmutatjuk, hogy milyen esetben érheti meg ez Önnek!

A kockázati életbiztosítás szinte „kötelező”

 

Az ilyen életbiztosítások elsődleges feladata, hogy egy esetleges tragédia esetén anyagi kárpótlást és segítséget nyújtson a családtagok részére.

 

Gondoljon bele, hogy párjával együtt keresnek 250 ezer forintot, és felvesznek egy 20 éves jelzáloghitelt havi 100 ezer forintos törlesztéssel. A balesetekről nem tehetünk, és bármikor megtörténhetnek, és véletlenül életét veszti egy autóbalesetben. Ez a tragédia nemcsak emberileg rázza meg családját, hanem anyagilag is, mert ha „csak” 100 ezer forint esik ki a családi bevételekből, akkor sem lehet fenntartani. Havi 100 ezer forint törlesztés mellett mindössze 50 ezer forint marad meg a rezsire, étkezésre, és egyéb kiadásokra, ami nem kivitelezhető.

 

Épp ezért mindenkinek, akinek van hitele, legalább a felvett hitel összegéig rendelkeznie kell egy haláleseti életbiztosítással. Optimális esetben még növeljük az életbiztosítás összegét 1 millió forinttal (temetési költség), és olyan 2-3 éves jövedelmünkkel, hogy legyen idő átállni egy szerényebb költségvetésű életre.

 

Megtakarításos életbiztosítás, és hitel

 

A kombinált hitel már egy kevésbé egyértelmű, és izgalmasabb kérdés. A megtakarítással kombinált hitel ötlete nem az ördögtől való, aminek az alapelve nem más, minthogy a hitel futamidejének az elején semmi tőkét nem fizetünk vissza a banknak, ami az elején úgyis minimális részt tesz ki a törlesztő részletből. Ezzel alapból kevesebb lesz a törlesztő részletünk, és az így „megspórolt” pénzt, jó esetben ennél többet pedig egy megtakarításba forgatunk. Majd amikor lejár a megtakarításunk, akkor ezt betörlesztjük a hitelünkbe, ami ezáltal sokkal olcsóbb lesz.

 

Ez így együtt akkor lehet működőképes, ha a megtakarításunknak a nyeresége magasabb, mint a hitelünk kamata, mivel amíg csak kamatot fizetünk, addig a bank felé fennálló tartozásunk egy forinttal sem csökken.

 

Mivel a jelenlegi megtakarításos életbiztosítások nem tudnak magasabb hozamot garantálni, mint a hitel kamata, ezért ezt nem biztos, hogy érdemes választani, vagy mégis?

 

Amikor jó együtt a hitel és a megtakarításos életbiztosítás

 

Van egy olyan jó megoldás, amikor ez a két pénzügyi konstrukció biztosan jó megoldást nyújt. Vegyünk fel egy sima annuitásos hitelt (egyszerre fizetjük vissza a tőkét, és a kamatokat), és mellette fizessünk egy rendszeres megtakarításos életbiztosítást. Így egyszerre csökken a tőketartozásunk, és gyarapszik a megtakarításunk, amivel jelentősen le tudjuk rövidíteni a hitel törlesztési időt, és sokkal olcsóbban megússzuk a lakáshitelt.

 

Szakértői segítséggel könnyebb ideális megoldást találni

 

Már a megfelelő hitel felvétele sem egy egyszerű eset, ehhez megtalálni azt a biztosítót, ahol a legkedvezőbb haláleseti szolgáltatást kapjuk még nehezebb, és akkor még nem is beszéltünk az esetleges hitel melletti megtakarításról. Egyszerre 2-3 olyan pénzügyi megoldást kell megtalálni a több ezer közül, amely együtt jól muzsikál. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és szakértőnk időt, energiát, és pénzt spórol meg Önnek azzal, hogy csak a legjobb 2-3 ajánlatból kell kiválasztania, amelyet szeretne!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …