Életbiztosítás módozatai

március 24, 2014
Életbiztosítás módozatai

Ha a mai Magyarországon található életbiztosításokról beszélünk, akkor a legegyszerűbben a gyümölcskosárral tudnánk szemléltetni. Rengeteg különböző gyümölcs van, és mindig választhatunk egyet, amit szeretnénk, amire szükségünk van. Nézzük is meg, milyen gyümölcsök vannak az életbiztosítási kosarunkban.

Milyen életbiztosítások vannak?

Az életbiztosításoknak sok fajtája kialakult a XXI. századra, és várhatóan még sok fajtája lesz is. Nézzük, hogy jelenleg milyen típusú életbiztosítások találhatók a magyar pénzpiacon:

    1. Klasszikus vegyes életbiztosítás
    2. Unit linked életbiztosítás
    3. Kockázati életbiztosítás, kiegészítőkkel
    4. Szolgáltatás alapú egészségbiztosítás
    5. Balesetbiztosítás

Az életbiztosítások közül az első kettőnél van lehetőség befektetést eszközölni, míg az utóbbi 3 az egészségi állapotunkkal kapcsolatosan szolgáltat.

Klasszikus vegyes életbiztosítás

Ez a típus a megtakarításos életbiztosítások alfája. Általában garantált technikai kamattal dolgozik, a mértéke 1,5 % – 3 %. Az ezen felül elért többlethozamot 80 % – 100 %-ban jóváírják az ügyfél számláján. A díjak önmagukba foglalják a megtakarítási díjrészt, és a kockázati díjakat is.

Unit linked életbiztosítás

Ez az életbiztosítás kimondottan befektetési célra van kitalálva. Minimális életbiztosítási összeg mellett, a befizetéseink jelentős része befektetési alapokba kerül. Ami nagy előnye, hogy mi magunk állíthatjuk össze a befektetési portfóliónkat, vagyis mi választjuk meg, hogy milyen régióba szeretnénk fektetni, és milyen kockázatot vállalunk.

Kockázati életbiztosítás

Az életbiztosítás ún. alaptípusa a kockázati életbiztosítás. Legfőbb szolgáltatása, hogy halál esetén szolgáltat egy bizonyos biztosítási összeget. Ennek a lényege, hogy halálunk esetén pénzt hagyjunk magunk után, és ne adósságot. Különböző kiegészítő biztosításokkal „turbózhatjuk” fel az életbiztosításunkat. Ilyen például a rokkantság, a kritikus betegségek, a műtéti térítés, vagy a kórházi napit térítés.

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítás

Ez az életbiztosítás merőben eltér az előző életbiztosításoktól. Itt ugyanis nem a „csak” pénzt kapunk lejáratkor, vagy valamilyen betegség, sérülés esetén. Itt ténylegesen VIP kórházi ellátást, prevenciós szűréseket, várólista mentes egészségügyi szolgáltatást kaphatunk, ha rendelkezünk egy ilyen egészségbiztosítással.

Balesetbiztosítás

A balesetbiztosításoknak a legnagyobb előnye, hogy már akár havi 1.000 forintért, olyan védelmi csomagunk lehet, amely tudja biztosítani számunkra az esetleges kieső jövedelmünket. Hasonlít a kockázati életbiztosításokhoz, viszont itt csak (ahogy a nevéből is adódik) a balesetből fakadó sérülésekre térít a biztosító.

Az életbiztosítás értünk van

Miután megnéztük, hogy milyen ízletes gyümölcsöket találhatunk az életbiztosítási gyümölcskosarunkban, csak azt kell eldöntenünk, hogy mikor melyik gyümölcsöt fogyasszuk el. A nagy kosár gyümölcsből érdemes mindegyiket elfogyasztani, a kérdés csak a megfelelő sorrend. Válasszon jól, nehogy az egyik gyümölcs megromoljon, mielőtt még kivenné a kosárból. Kérjen egy személyes szakmai konzultációt tanácsadónktól, aki megkeresi Önt, és együtt megtalálják a nagy kosárból azokat a gyümölcsöket, amire szüksége van.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …