Életbiztosítás munkavállalók részére

április 10, 2014
Életbiztosítás munkavállalók részére

Amikor elkezdünk dolgozni, akkor általában az foglalkoztat minket, hogy „bevágódjunk” a főnöknél, és hogy elkezdjünk gyűjteni a saját lakásunkra. Munkavállalóként a legnagyobb félelmünk, hogy elveszítjük a munkánkat, és ezáltal veszélybe kerül az anyagi egzisztenciánk. Aggodalomra semmi ok, van megoldás.

Milyen életbiztosítás hasznos egy munkavállalónak?

 

Amennyiben kizárólag a munkahely szempontjából vizsgáljuk az életbiztosításokat, és nem a privát céljaink szerint (lakás, gyermek, nyugdíj), akkor az alábbi életbiztosításokat érdemes elindítanunk:

    1. balesetbiztosítás
    2. kockázati életbiztosítás
    3. egészségbiztosítás

 

Ahogy látszik, elsősorban arra érdemes felkészülni, ha nem leszünk képesek munkát végezni, egészségügyi okok miatt. Gondoljon csak bele, ha több pénze van a rehabilitációra, gyógyulásra, akkor jobb színvonalú orvosi ellátásban lehet része, ami által várhatóan hamarabb meggyógyul. Ön szerint a munkáltatójának a vezetősége kit preferál egy esetleges létszámcsökkentés esetén? Aki többet, vagy aki kevesebbet hiányzott a munkából? (Tegyük fel, hogy egyforma minőségben végzik a munkájukat)

Legyen az első a balesetbiztosítás

 

Választásunk azért esett elsőként a balesetbiztosításra, mert havi 2-3.000 forintból már lehet választani egy jó balesetbiztosítási csomagot. Ennek a feladata, hogy bármi váratlan történik Önnel, akkor a kiválasztott csomagban megadott paraméterek szerint térít Önnek.

 

Egy gyakorlati példa: Megcsúszik a lépcsőn, és elszenved egy bokaszalag-szakadást. Ennek a gyógyulási ideje, a műtét után 4-6 hét, amit általában gipszben kell tölteni. Viszont ha Önnek egy ilyen balesetre kifizetnek mondjuk 2-300.000 forintot, akkor vehet belőle egy speciális rögzítőt (10.000 Ft), amivel (relatív) fájdalommentesen tud közlekedni, és bőven marad pénze arra is, hogy valaki autóval bevigye Önt a munkahelyére. Ilyen sérüléssel simán lehet irodai munkát végezni, ez gyakorlati tapasztalat. Biztos, hogy főnöke is értékelni fogja az odaadását.

A kockázati életbiztosítás

 

Tulajdonképpen hasonló feladata van, mint a balesetbiztosításnak, annyi kitétellel, hogy itt szélesebb körű a biztosítási védelmünk. Itt ugyanis nem csak a balesetből eredő sérülések után térít a biztosító, hanem a betegségekből eredő egészségügyi problémák esetén is. Van még egy nagy előnye azon felül, hogy hamarabb vissza tudunk menni dolgozni az így kapott pénz által. Amikor betegszabadságon vagyunk, akkor jelenleg a keresetünk 60%-t kapjuk meg fizetésként. A biztosításból kapott plusz pénz segít, hogy anyagilag ne kerüljünk mélypontra.

Egészségbiztosítás

 

Egy mondatban úgy lehetne megfogalmazni, hogy sorban állás-, és hálapénz mentes kiemelt egészségügyi szolgáltatás. Itt ugyanis egy ellátásszervezést, és kiemelt egészségügyi ellátást vásárolhatunk meg. Gondoljon bele, hogy mennyivel olcsóbban és hamarabb megkaphat például egy MR vizsgálatot. A munkahelyén is biztos jó szemmel nézik, hogy előre bejelentett időpontban megy orvosi vizsgálatra, és hamarabb visszatér a „gályára”.

A cég ajándéka lehet

 

Külföldi mintára, nálunk Magyarországon is kezd elterjedni, hogy a cégek a legjobb dolgozóikat egy névre szóló befektetéses életbiztosítással premizálják, és próbálják maguknál tartani. A cégnek ez jó, hiszen a megtakarítás díjait költségként le tudja írni, Önnek szintén jó ha magas hozamkörnyezetben gyűlik a prémiuma, amit egy esetleges cégváltás esetén magával tud vinni.

Legyen Ön a legjobb, és legfelelősebb dolgozó!

 

Régebben is voltak különböző módszerek, hogyan válhatunk a főnök kedvencévé. Mi most egy olyan lehetőséget mutattunk, amely elsősorban a mi számunkra hasznos, és nem is esik nehezünkre. Elsősorban a feladatunkat végezzük jól természetesen, és mellette éljünk felelősen tudatosan. Kérjen szakmai konzultációt életbiztosítási szakértőnktől, aki megtalálja Önnek a legolcsóbb, leghatékonyabb megoldásokat, hogy nyugodtan tudjon az életére, és a karrierjére koncentrálni.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …