Életbiztosítás nem fizetése

augusztus 7, 2014
Életbiztosítás nem fizetése

Hiába tervezzük meg pontról-pontra az életünk hátralévő részét, előbb-utóbb biztos, hogy módosítanunk, vagy korrigálnunk kell rajta. Sajnos ez a tervezés a pénzügyeinket is érinteni szokta, amit leginkább az életbiztosításaink, és a megtakarításaink szoktak bánni. Nézzük meg, hogy mi történik, ha nem fizetünk tovább egy életbiztosítást!

 

A kockázati életbiztosítások

 

A kockázati életbiztosításoknál alapjaiba véve egyszerű a történet, mert amíg nincs elmaradásunk a díjakkal addig, ha egészségügyi probléma, vagy halál következik be, akkor fizet a biztosító. Ha nem fizetjük tovább a díjakat, akkor megszűnik a kockázati védelem, és így a biztosító sem fog téríteni. Ez 2 esetben érinthet minket rosszul, az első, ha történik velünk valamilyen egészségügyi probléma, a másik pedig, hogyha újra kötünk egy ilyen életbiztosítást drágább lesz, mivel idősebbek lettünk. Kattintson ide, és nézze meg ebben a cikkben, hogy ez milyen sokat számít! Folytassuk a megtakarításokkal!

 

A megtakarításos életbiztosítások

 

A megtakarításos életbiztosításoknál több lehetőség áll előttünk, ha nem tudjuk tovább fizetni a díjakat. Név szerint a visszavásárlás, a díjszüneteltetés, és a díjmentesítés. Egyik sem a legjobb megoldás, de hát alapból nem lehetünk jó helyzetben, ha nem tudjuk fizetni a megtakarításunkat.

 

A visszavásárlást a szerződésünk különös feltételeiben található visszavásárlási táblázat alapján tudjuk végrehajtani, ennek a menetét ebben a cikkben mutattuk be. A lényeg az, hogy ez a visszavásárlási százalék csak az első 2-3 éves befizetéseinkre vonatkozik, és ha kellő mennyiségű idő telt el a szerződés indulása óta, akkor még nyereséges is lehet egy-egy visszavásárlás.

 

Ha úgy érezzük, hogy átmeneti a pénzügyi zavar, és van esély arra, hogy tudjuk folytatni a szerződést, akkor először érdemes szüneteltetni a megtakarítást. Ennek hossza függ az adott életbiztosítástól, de általában ez akár 1 évig is tarthat, és mindenképpen jobb megoldás, mint a visszavásárlás.

 

A harmadik lehetőség a díjmentes leszállítás, vagyis az, hogy benn tartjuk a pénzünket a megtakarításban, és mint egy egyszeri díjas megtakarítás üzemel tovább. Természetesen a biztosító ilyenkor is von költségeket, de a szerződés lejártakor megkapjuk a minket megillető tőkét.

 

Készülj fel minden eshetőségre!

 

Ha már rendelkezik valamilyen életbiztosítással, akkor nyílván gondol a jövőjére. Ahogy a bevezetőben is írtuk, olykor-olykor azonban előfordul, hogy ezt a tervezést módosítani kell, és az a cél, hogy ez a módosítás a lehető legkisebb anyagi veszteséget okozza. Ezt úgy tudja a legkönnyebben elérni, ha egy független szakember menedzseli a pénzügyeit. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk segít önnek a komplex tervezésben, a megfelelő életbiztosítások kiválasztásában, és az esetleges vészhelyzetek intézésében!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …