Életbiztosítás nők, fókuszban a leendő gyermek

április 1, 2014
Életbiztosítás nőknek

2012-től Magyarországon is bevezették a Gender rendeletet. Ez azt jelenti, hogy az életbiztosítások tekintetében nem lehet különbséget tenni a biztosítási díjakban a nemek szerint. Ez a rendelet magával hozta, hogy a hölgyeknek drágábbak lettek a kockázati biztosítások díjai. Viszont a hölgyek a gyermek születésekor biztosan ki tudják használni a kockázati életbiztosítás szolgáltatásait. Nézze meg, mit javasolunk Önnek!

Milyen életbiztosításra van szükség?

 

A nők és a férfiak közt ilyen módon nincs nagy eltérés, hiszen a gyermekről közösen gondoskodnak, és a hölgyek épp úgy nem számíthatnak nyugdíjra, mint a férfiak. Ami viszont jelentősebb eltérés, hogy a nők szinte biztosan kerülnek kórházba, amikor a gyermeknek adnak életet. Ezt érdemes minél kellemesebb környezetben megtenni. Így az alábbi életbiztosítások jönnek szóba egy hölgynél:

  1. kockázati életbiztosítás
  2. szolgáltatás alapú egészségbiztosítás
  3. gyermek megtakarítási program
  4. nyugdíjbiztosítás

A kockázati életbiztosítás

 

A kockázati életbiztosítás fő szolgáltatása a haláleseti térítés. Ez hölgyek esetében sem egy elhanyagolható szempont, hiszen a mai modern társadalomban már nem egy keresetből él egy család, hanem kettőből. Ily módon, ha a család hölgy tagja halálozna el, akkor a lelki trauma mellett anyagi probléma is felléphet. Az anyagi probléma megoldására hivatott a haláleseti életbiztosítás.

A gyermek születése

 

A kiegészítő biztosítások (kórházi napi térítés, műtéti térítés elsősorban) viszont rendkívül hasznosak kiemelten a hölgyek számára. Gondoljunk csak bele, hogy egy szülésnél 3-5 napot biztosan bent töltünk a kórházban. A kórházi napi térítés akár 20.000 forintot is fizethet nekünk egy napra. 5 nappal számolva ez 100.000 forint, ebből akár ki tudunk fizetni egy alapítványi szobát is. Szülésnél gyakran előfordul (orvosilag indokolt esetben) a császármetszés, ami a biztosítóknál 2. kategóriás műtétnek minősül, vagyis ha 200.000 forintos műtéti térítéssel rendelkezünk, akkor a biztosító 400.000 forintot fog téríteni. Így csak ebből a 2 térítésből kapunk fél millió forintot.

Kórházi ellátás VIP színvonalon

 

Magyarországon 3 biztosító (Generali, Union, Uniqa) is foglalkozik a privát egészségügyi ellátással foglalkozó szolgáltatás alapú egészségbiztosítással. Ennek a lényege, hogy várakozás, várólisták, és hálapénz mentesen kapjunk kiemelt egészségügyi ellátást. Egy szülés megterhelő egy hölgy számára, de egy kellemes környezetben, vidám és segítőkész nővérek közt sokkal könnyebb a fájdalmakat elviselni. Ha pedig a leendő gyermeket nézzük, akkor az őssejt levételének finanszírozása, mindenképp unikumnak számít. Az őssejtet csak a születéskor lehet a köldökzsinórból levenni, amivel sok későbbi betegséget lehet orvosolni, és ki tudja hova fejlődik még az egészségügy világszinten. Ennek a levétele és a tárolása 18 évig 300.000 forint körüli összegbe kerül. Viszont ha rendelkezünk egy ilyen biztosítással, akkor a biztosító finanszírozza ennek a felét. Itt van egy kis felelősségük hölgyeim, hiszen ha a párjukat is rá tudják venni egy ilyen biztosításra, akkor a finanszírozás 100%.

Mikor fizet a biztosító?

 

Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, 2 dologgal kell tisztába lennünk. Az első az, hogy minél korábban, minél fiatalabban érdemes az ilyen jellegű életbiztosításokat (is) elindítani. Ennek két oka van:

  1. Sokkal olcsóbbak lesznek a biztosítási díjak
  2. Minden szolgáltatás előtt van egy bizonyos kivárási idő, így ha nem időben indítjuk el az életbiztosítás, akkor bizonyos szolgáltatásokra nem vagyunk jogosultak.

 

A biztosító, amikor beérkezett hozzá az utolsó orvosi zárójelentés is, rá 14-15 napra utalja a megadott számlára a biztosítási összeget.

Az életbiztosítás kell a nőknek

 

Ha lehet ilyen általánossággal élnünk, a hölgyeknek szinte biztos, hogy hamarabb szükségük lesz az életbiztosítási szolgáltatásra, mint férfi társaiknak. De ha ez így nem is igaz, akkor annyit mondhatunk, hogy tervezhetően biztos fogják használni a szolgáltatást. A gyermek világra jövetelétől számítva az anyagiakat máshogy kell megtervezni, milyen kényelmes ezt egy 500.000 forint induló tőkével indítani. Kérjen személyes konzultációt életbiztosítási szakértőnktől, aki megtalálja Önnek azokat a szolgáltatásokat, ami végig segíteni fogja az Ön és családja életét.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …