Életbiztosítás orvosi vizsgálat nélkül

március 19, 2014
Életbiztosítás orvosi vizsgálat nélkül

Igen kényes kérdést fogunk érinteni a mai cikkünkben, az életbiztosításhoz kapcsolódó orvosi vizsgálatokat. Természetesen a biztosítónak helyes adatokat kell megadni az egészségünkkel kapcsolatban, különben törvényileg mentesül a szolgáltatás alól. De ne aggódjunk vannak megfelelő lehetőségeink.

Miért van orvosi vizsgálat?

Minden esetben, amikor egy biztosítónál elindítunk életbiztosítást, akkor az egy üzleti alapon működő szerződés. Ennek, mint tudjuk az a lényege, hogy mindkét fél jól járjon.

 

Az biztosítók úgynevezett kockázati közösségeket hoznak létre, és ezek alapján vállalják a kockázatot. (betegségünket, halálunkat, stb.) Ezek alapján állapítják meg, hogy milyen díjért cserébe vállalják el a mi biztosításunkat.

 

Az orvosi vizsgálattal kapcsolatban mindig gondoljuk bele magunkat a biztosítók helyébe. Ha az a sajnálatos eset áll fenn, hogy gyógyíthatatlan beteg ügyfél szeretne velünk szerződést kötni, aki fizet havi 30.000 forintot, nekünk meg ki kell fizetni majd a halálakor 3.000.000 forintot, akkor ezt a szerződést mi sem vállalnánk be. Itt nem jótékonyságról van szó, hanem egy üzleti szerződésről.

Minden esetben kell orvosi vizsgálat?

 

Ahogy a kérdésből is ki lehet sejteni, a válasz nem. Nem minden esetben van szükség orvosi vizsgálatra.

 

Sőt, ha megtakarítási céllal indítunk el egy életbiztosítást, akkor bőven elég egy egészségügyi nyilatkozat kitöltése. Ugyanúgy elég, mint ahogy az alacsony összegű kockázati életbiztosításnál is.

 

A harmadik megoldás pedig egy meglehetősen innovatív megoldás, amivel már nem egy biztosító rendelkezik. Ők azt mondják, hogy nem kérnek még egészségügyi nyilatkozatot sem, csak egy nyilatkozatot, hogy térítés előtt belenézhessenek az ügyfél TB nyilvántartásába. A szerződésben rögzítik, hogy milyen futamidőn belül nem térítenek, ha bizonyos betegségekből kifolyólag hal meg az ügyfél, de 5 év elteltével ezek a mentesülések mind megszűnnek, és a biztosító térít.

Mit tegyünk, hogy ne legyen gond az orvosi vizsgálat?

 

Természetesen az első és legjobb megoldás, hogy már fiatal korunkban gondoskodunk a megfelelő kockázati védelmünkről. Ez már csak anyagilag is rendkívül kifizetődő, hiszen fiatal korunkban a későbbi díj töredékéért kaphatjuk meg ugyanazt a biztosítási csomagot.

 

Ami ugyan nem teljes megoldás, de szintén hasznos és jó dolog, azok a balesetbiztosítások. Szintén a kockázati biztosítások áránál olcsóbban hozzájuthatunk ezekhez a biztosításokhoz, viszont ezek csak baleset esetén térítenek, betegség esetén nem. Itt viszont nem kizáró ok a gyógyíthatatlan betegség sem.

 

Megtakarításos életbiztosításnál pedig olyan konstrukciót érdemes választani, ahol minimális az életbiztosítási összeg, vagy pedig az egy kicsit feljebb is kifejtett módozatot.

Betegen is van lehetőség

 

Hiába üzleti alapon működik a kapcsolat köztünk és a biztosítók között, azért ők is igyekszenek a legtöbb ügyfélnek megfelelő lehetőséget adni. Ebben a bejegyzésben egy kicsit beleéltük magunkat a biztosítók helyébe, és találtunk egy pár olyan megoldást, ami lehetővé teszi a beteg emberek számára is az életbiztosítások megkötését. Ez a témakör azonban meglehetősen széleskörű pénzpiaci ismeretket igényel, ezért kérjen személyes konzultációt független biztosítási szakértőnktől. Az ő feladata, hogy az Ön lehetőségeihez képest megtalálja a legjobb megoldást.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …