Életbiztosítás reaktiválás

augusztus 8, 2014
Életbiztosítás reaktiválása

Az életbiztosításokat hosszú távra kötjük, legyen szó akár kockázati életbiztosításról, akár megtakarításos életbiztosításról. Ilyenkor pedig a statisztika szerint előfordul, hogy bizonyos okokból egy-egy szerződés előbb-utóbb megszűnik. De mit tegyünk akkor, ha mi mégis szeretnénk, ha tovább élne a biztosításunk? Ebben a cikkben megkeressük a lehetőségeket, és a válaszokat.

 

Az életbiztosítások megszűnésének főbb okai

 

Számos oka lehet annak, hogy egy életbiztosítási szerződés megszűnik, nézzük meg őket:

 

Az első ilyen ok, ha a kötvény átvételétől számított 30 napon belül elállunk a szerződéstől, de ez nem jellemző, elvégre is minek indítottunk volna egy életbiztosítást, ha 30 napon belül már nem akarjuk folytatni?

 

A második lehetséges ok, ami szintén a szerződés elején szokott megesni, hogy valamiért nem jut el a pénz a biztosítóhoz. Ennek oka elsősorban az, hogy előfordul, hogy nehezen tudjuk a banknál engedményeztetni a csoportos beszedési megbízást, vagy nem a megfelelő számlaszámra utaljuk a pénzt. Ilyenkor hiába figyelmeztet a biztosító, hogy díjelmaradásban vagyunk, mi tudjuk, hogy befizettük és nem foglalkozunk vele, tapasztalatunk szerint. Ez is vezethet a szerződés megszűnéséhez.

 

A harmadik ok, pedig az, hogy valóban nem fizettük be a díjakat, azt most lényegtelen, hogy milyen indíttatásból. Ilyenkor általában vagy díjmentesítődik a szerződés, ha van visszavásárlási érték (megtakarításos életbiztosításoknál), vagy 90 nap után megszűnik. Hogyan keltsük életre az életbiztosításokat?

 

Hogyan lehet újra élő a szerződés?

 

A kérdésre az egyértelmű válasz a reaktiválás, vagy újra aktívvá tenni a kapcsolatunkat, és szerződésünket a biztosítóval. Minden egyes életbiztosításnak van egy általános, és egy különös feltételrendszere, amit az ajánlat kitöltésekor is megkapunk. Ez tartalmazza, hogy milyen időtávon belül van lehetőségünk feléleszteni az elvesztettnek hitt életbiztosításunkat. Az életbiztosítások feltételeiről, és ezek értelmezéséről itt tehet szert hasznos információkra.

 

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy kitöltünk egy formanyomtatványt, amiben egy olyan igény fogalmazunk meg a biztosító felé, hogy szeretnénk folytatni az életbiztosítást. A biztosító mindössze 2 dolgot vár el tőlünk cserébe, az első ez a bizonyos formanyomtatvány, a második pedig az, hogy rendezzük a díjelmaradásunkat, és amint ez megtörténik, máris újra büszke tulajdonosai vagyunk az életbiztosításnak.

 

Legyünk előrelátóa!k

 

Ebben a cikkben elmagyaráztuk, hogyan tudja újra aktívvá tenni elbukottnak hitt életbiztosítását. Gyakran előfordul, hogy a nem megfelelő kapcsolattartás, vagy adminisztratív okok miatt borul be egy szerződés, amivel mind a biztosító, mind Ön kárt szenved el. Sokkal hatékonyabb megoldás, és kisebb a hibaszázalék is, ha egy független pénzügyi szakember segíti Önt, így az ilyen ügyeket is egyik pillanatról a másikra sikerül megoldani. Igényeljen egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakértőnk onnantól fogva menedzselni fogja az Ön pénzügyeit, amivel rengeteg időt, energiát, és pénzt spórol meg Önnek!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …