Életbiztosítás típusok

augusztus 18, 2015
Életbiztosítás típusok

Az életbiztosításokat sokféleképpen csoportosíthatjuk, de a legegyszerűbb, ha a célja, illetve a felhasználása szerint tesszük. Járjunk utána, hogy a különböző célok szerint milyen életbiztosítás lesz a nekünk való!

 

Amikor az egészségünk van a fókuszban

 

A biztosítóknak többfajta szolgáltatása is akad az általunk befizetett díjakért cserébe. Először is itt vannak nekünk a balesetbiztosítások, amelyek azért rendkívül népszerűek, mert relatív alacsony díjakból (havi 1-2 ezer forint) kaphatunk több százezer, sőt milliós térítéseket is. Azt viszont fontos tudni, hogy a betegségekből kialakult sérülésekre nem térítenek, csak baleset miatt. Amennyiben a betegségeink okán is szeretnénk kártérítést kapni, akkor már kockázati életbiztosítást érdemes választanunk, különböző kiegészítésekkel. Egy hétköznapi példán bemutatva, amennyiben vakbél alakul ki nálunk, és meg kell műteni, akkor a balesetbiztosítás nem fog fizetni, viszont a kockázati életbiztosítás igen (műtét után, és a kórházban töltött napok után).

 

Sőt, már nem csak klasszikus értelemben vett fájdalomdíj jellegű életbiztosításokat választhatunk, hanem ún. szolgáltatás alapú egészségbiztosítást is. Ennek sajátossága, hogy nem az egészségügyi szolgáltatások után fizet, hanem magát az ellátást segít megszervezni, hogy sorban állás-, és hálapénz mentesen részesüljön kiemelt egészségügyi ellátásban. A részletekért ide kattintson!

 

A klasszikus életbiztosítások

 

Az életbiztosítás, ahogy a nevében is van, az életünkre vonatkozik. Alap esetben halálunk esetén térít adómentesen az általunk megadott kedvezményezett(ek)nek. Ahogy többször is írtuk fontos, hogy megfelelő mértékű életbiztosítással rendelkezzünk a családunk miatt. Tehát az életbiztosítási összeg tartalmazza az összes tartozásunkat, hitelünket, 1 millió forint temetési költséget, és kb 2-3 éves jövedelmünket.

 

Vannak azonban speciális életbiztosítási szolgáltatások is. ilyen például egy határozott idejű megtakarítás (általában gyermek megtakarításnak szokták javasolni), amikor a biztosító a szerződés lejártáig fizeti a biztosított helyett a díjakat. És el is jutottunk a megtakarításokig.

 

Pénzt szeretnénk gyűjteni

 

Először is hihetetlenül aktuálisak az egyszeri díjfizetésű életbiztosítások, hiszen már pár százezer forinttól el tudjuk őket indítani, akár 2-3 éves távra is, és sokkal magasabb nyereségünk lehet, mintha a bankban tartanánk ezt a pénzt.

 

A rendszer díjas befektetéses életbiztosítások pedig már többnyire inkább befektetési számlák, hiszen van ahol választhatjuk azt, hogy egyáltalán ne legyen életbiztosítási védelem (bár ezt nem javasoljuk). Az ilyen biztosítások közül jelenleg pedig a nyugdíjbiztosítások a legnépszerűbbek, hiszen 20%-os, évente akár 130 ezer forint adókedvezményt lehet rájuk visszaigényelni.

 

Rengeteg lehetőség közül kell választani

 

Összegezve nagyon sok típusa van az életbiztosításoknak, és a típusokon belül is rendkívül széles a tárház. Biztosan több száz ajánlatnak a több száz oldalas feltételeit kéne végigolvasni, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő életbiztosítás(oka)t. Inkább igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, ahol a megbeszélés után szakértőnk a lehető legjobb megoldásokat fogja letenni az asztalára!

 


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …