Életbiztosítás, unit linked

május 22, 2014
Életbiztosítás, unit linked

Ahogy fejlődtek az életbiztosítások, úgy mászták meg a lépcsőfokokat és már eljutottak arra a szintre, hogy az egyik leghatékonyabb megtakarítási formák pénzügyi közép-, és hosszú távon. Mi most be is mutatjuk, hogyan működnek, és hogy milyen célra érdemes választani.

 

Mire jók az életbiztosítások?

 

Ahogy az egész világ, úgy az életbiztosítások is folyamatosan fejlődnek. Idestova már nem csak biztosítanak, hanem nagybefektetői előnyökhöz is juttatnak bennünket, ha megtakarítani szeretnénk. Számos közép-, és hosszú távú célunk eléréséhez segíthet hozzá minket akár a folyamatos díjas, akár ez egyszeri díjas unit linked életbiztosítás.

 

A unit linked életbiztosítás fogalma

 

Definíció szerint befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, vagyis a befolyó díjakat a biztosító befektetési egységekre váltja, amit az adott üzletpolitika szerint fektet be. Ez azt is jelenti, hogy különböző kockázatú, különböző hozam lehetőségű befektetési alapokból állíthatjuk össze a befektetési portfóliónkat. A befektetésen kívül tartalmaz valamilyen mértékű kockázati életbiztosítási elemet is.

 

Milyen időtávon jó a unit linked életbiztosítás?

 

Az egyszeri díjas életbiztosításoknak másmilyen a költségszerkezete, mint a folyamatos díjas unit linked életbiztosításoknak, így az már egy 3-5 éves távon is jó megoldást nyújthat számunkra. A folyamatos díjas változat 10 évtől tud reálisan nyereséget produkálni számunkra. Minél hosszabb a futamidő, értelem szerűen a nyereségünk is annál nagyobb.

 

Milyen célokra hasznos a unit linked életbiztosítás?

 

Életünkben alapvetően 3 nagy anyagi kihívást jelentő feladat van, a gyermek oktatása, a saját lakás, és a nyugdíjunk kiegészítése. Nézzük meg, hogy ezekhez a célokhoz hogyan illeszthető a befektetéses életbiztosítás.

 

A gyermek megtakarításra a gyerekünk 19. születésnapjáig van nagyjából időnk megtakarítani, ez elég hosszú idő ahhoz, hogy a folyamatos díjas unit linked nyereséges legyen. A lakáscélhoz az egyszeri díjas változatot javasoljuk, amit futamidejében egy lakáskasszához igazítunk. Nyugdíjra pedig olyan unit linked életbiztosítást köthetünk, amire 20%-os, legfeljebb 130.000 forintos adókedvezmény vehetünk igénybe.

 

Az idő pénz, pláne a unit linked életbiztosításnál

 

Ahogy a cikkből is kiderül a unit linked életbiztosításoknak időre van szükségük, hogy minél nagyobb nyereséget termeljen számunkra. Legyen szó akár gyerek, lakás vagy nyugdíjcélról érdemes minél hamarabb elindítani a megtakarítást, hogy az idő értünk dolgozzon. Igényeljen egy órás személyes konzultációt, ahol unit linked szakértőnk megtalálja azt a megtakarítást, amivel a legjobban jár!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …