Életbiztosítás befektetéssel

július 10, 2014
Életbiztosítás befektetéssel

Mióta emberek vagyunk, azóta törekszünk a praktikus egyszerű megoldásokra, így van ez a pénzügyeinkben is. Ha egy szerződésen belül meg tudunk oldani két problémát is, akkor miért ne tennénk? Egy kicsit érdemes beszélni róla, hogy érdemes-e az életbiztosítást befektetéssel kombinálni. Ebben a cikkben ezt meg is tesszük.

 

Miért jó az életbiztosítás?

 

Az életbiztosítás elsődleges funkciója, hogy amikor meghalunk, akkor pénzt hagyjunk magunk után. Itt nem csak a temetés költségeire kell gondolni, hanem a különböző örökösödési illetékekre, a meglévő hitelekre is. Arról nem is beszélve, hogy a családunknak nem csak mi magunk fogunk hiányozni, hanem az általunk hazahozott pénz is, ezért érdemes egy olyan összeggel kalkulálni pluszban, ami a 3-5 éves keresetünk, így ebből a családnak van ideje átállni egy alacsonyabb költségvetésű életre.

 

Ezen felül az életbiztosításokba többféle kiegészítő biztosítást is tehetünk, amik egy esetleges egészségügyi probléma esetén fizet számunkra, lehetővé téve, hogy ne kelljen (akár nem teljesen gyógyultan) visszarohanni a munkahelyünkre, illetve az esetleges betegeskedésünk alatti plusz költségeket (gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök) tudjuk belőle finanszírozni.

 

Miért jó a befektetés?

 

Egy átlagos embernek minimum 3 olyan célja van az életben, amihez pénzt kell megtakarítania. 2014-ben mindenki tisztában van vele, hogy a nyugdíjunkra félre kell tenni pénzt, a saját lakás nálunk Magyarországon egyértelmű prioritást élvez más célokkal szemben, míg a harmadik a gyermekünk oktatásának a finanszírozása. Ezekhez a célokhoz a tőkét legegyszerűbben, és leghatékonyabban befektetéseken keresztül tudjuk elérni. A befektetéseken keresztül pedig ellensúlyozni tudjuk a pénzünk értéktelenedését, vagyis az inflációt.

 

Hogyan működik együtt a befektetés és az életbiztosítás?

 

Ha mindenki végzett volna komoly tőzsdei tanulmányokat a közép-, és felsőoktatásban, akkor valószínűleg mindenki kötne egy kockázati életbiztosítást, és maga intézné a befektetéseit.

 

Ha a bankok folyamatosan magas kamatokat adnának, nem úgy, mint most (2-3%), akkor még a jelenleginél is sokkal több pénz lenne a bankban.

 

Mivel az előző kettő feltétel meglehetősen utópisztikus, ezért térjünk vissza a valóságba, abba a valóságba ahol a megoldást a befektetéses életbiztosítások nyújtják. A hosszú távú céljaink eléréséhez ideális megoldást nyújtanak, hiszen az ilyen életbiztosításokat 10 év felett érdemes választani. Szabadon állíthatunk össze befektetési portfóliót, amit utána szakemberek kezelnek legjobb tudásuk szerint. Így mi választjuk meg, hogy mekkora kockázatot vállalunk, és ennek fejében jön a hozam, a nyereség. Életbiztosítási oldalról megközelítve pedig azért is jó a hosszabb futamidő, mivel életbiztosítást az ember nem 2-3 hónapra köt, hanem „élete végéig”. Részletesen itt olvashat a befektetéses életbiztosításokról.

 

Üssünk két legyet, egy csapásra!

 

Ebben a cikkben megmutattuk, hogy milyen esetekben érdemes vegyíteni a befektetést az életbiztosítással. Abban egyet tudunk érteni, hogy mind befektetésre, mind életbiztosításra szükség van? Ha igen, akkor igényeljen egy személyes konzultációs időpontot, ahol életbiztosítási szakértőnk megtalálja Önnek a megfelelő megoldást az életbiztosításra, és a befektetésre is!


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …