Életbiztosítási ajánlatok

március 24, 2014
Életbiztosítási ajánlatok

Egy életbiztosítási szerződést elindítani nehéz folyamat. Sok tényezőt kell megvizsgálni, hogy kiderüljön, hogy illik-e hozzánk az adott életbiztosítás. Kicsit a ruhavásárlásra emlékeztet minket, és ez arra sarkallt, hogy megmutassuk, hogy életbiztosítási szabónk milyen szempont szerint tudja Önre igazítani a kiválasztott ruhát.

Mire figyeljünk az életbiztosításoknál?

Az életbiztosításokat sok szempont szerint össze tudjuk hasonlítani, érdemes körültekintően, több ajánlatot megvizsgálva választani. Íme, a szempontok:

    1. a pénzintézet maga
    2. a futamidő
    3. a rugalmasság
    4. a TKM
    5. a hozamok

Ez az 5 tényező a legfontosabb, amit érdemes minden életbiztosítási ajánlatnál kiemelt figyelemmel követni.

A pénzintézet

Viccesen szoktuk egymás közt mondani, hogy úgy kell pénzintézetet választani, mint életünk párját. Egy rossz választás sok pénzünkbe, és rengeteg kellemetlenségbe kerülhet. A választásunk essen egy tőkeerős, jó kommunikációjú, és széles ügyfélkörrel, tapasztalattal rendelkező pénzintézetre.

A futamidő

A futamidő megválasztása is fontos, és befolyásoló tényező. Ha például fiatalon kötünk egy kockázati életbiztosítást, vagy balesetbiztosítás érdemes a lehető leghosszabb futamidőt választani. Fiatal korunkban ugyanis jelentősen olcsóbbak az életbiztosítási díjak, mint idősebb korunkban. Megtakarításos életbiztosításoknál a futamidő esetleges rövidsége miatt pedig, bizonyos életbiztosítások már lehet, hogy nem jelentenek hatékony és jó megoldást.

A rugalmasság

Sok minden tartozhat egy életbiztosítás rugalmasságához, de mi elsősorban a díjfizetés módosítására gondolunk, meg a díjszüneteltetés lehetőségére. Mi magunk se kötnénk szívesen egy 32 éves nyugdíjbiztosítást, ha a futamidő alatt nincs lehetőség egy éves díjszüneteltetésre. Szintén nem mellékes, hogy befektetéses életbiztosításnál milyen feltételekkel tudunk eseti befizetést eszközölni.

TKM, avagy a költségek

Ez a mutatószám csak a unit linked típusú életbiztosításoknál létezik. A TKM mutató arra hivatott, hogy megmutassa egy átlagos szerződésre, hogy évente várhatólag mekkora költséget vonnak le a szerződésünk egyenlegéből. A TKM azonban nem egyénre szabott, a mi szerződésünk lehet ennél olcsóbb, de drágább is.

A hozamok

A hozamok jelentik a megtakarításos életbiztosítások szívét-lelkét. Mindenki azért tesz félre pénzt, hogy még többet kapjon vissza. Magyarországon, a www.moneymoon.hu oldalon érdemes a befektetési alapok hozamaival kapcsolatban mélyebben elmerülni, elmélkedni. Arra azonban figyeljünk, hogy csak azonos kockázati besorolású befektetési alapokat hasonlítsunk össze, mert az almát sincs értelme összehasonlítani a körtével.

A jó életbiztosítási ajánlat

A jó életbiztosítási ajánlat olyan, mint egy szép divatos és kényelmes ruha. Amikor kell, mindig elő tudjuk venni a szekrényből, pontosan illik ránk, és jól érezzük magunkat benne. Mindenki nagyon boldog, amikor egy új ruhát vesz, és ilyen érzés kell, hogy a hatalmába kerítsen minket akkor is, ha megkötünk egy életbiztosítást. Kérjen tőlünk egy szakmai konzultációt, és tanácsadónk felkeresi Önt, és mint egy jó személyi szabó Önhöz igazítja a kiválasztott ruhadarabot.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …