Életbiztosítási díjak 2. rész

március 26, 2014
Életbiztosítási díjak 2. rész

Az előző részben megismerkedtünk a 26 éves Ádámmal, a 38 éves Pállal, és az 54 éves Jánossal. Összességében kiszámoltuk, hogy Ádám havi 34.000 forintot spórol a kockázati és kiegészítő biztosításokkal, ha most megköti, és nem várja meg János korát, vagyis az 54 évet az életbiztosításokkal. De mi a helyzet a megtakarításokkal? Ez lesz a 2. rész fókuszában. Ha lemaradt az első részről, itt bepótolhatja.

Mekkora állami nyugdíjuk lesz?

 

Azt ugye pontosan tudjuk, hogy mindhárom alanyunk 180.000 forintot keres havonta. Ez egy kicsivel a magyarországi átlagbér feletti keresetet jelent, ám a nyugdíjas korukra nézve ők sincsenek nagy biztonságban.

 

A roskadozó magyar nyugdíjrendszer alatt senki sincs biztonságban, kivéve az aki az öngondoskodás mezejére lép, és egy „védőburkot” húz maga köré. Legyen ez a védőburok a nyugdíjbiztosítás.

 

Nézzük meg ki mekkora állami nyugdíjra számíthat, a jelenlegi szabályok szerint:

 

Ádám (26): körülbelül 93.760 Ft, vagyis havi 86.240 Ft hiány várható

Pál (38): körülbelül 83.593 Ft, vagyis havi 96.407 Ft hiány várható

János (54): körülbelül 110.117 Ft, vagyis havi 69.883 Ft hiány várható

A védőburok, a nyugdíjbiztosítás

 

Ezek alapján végezzünk egy számítást, hogy éves 8%-os hozam mellett, 3-3%-os inflációt és indexálást feltételezve, kinek kb. mekkora összeget kell félretennie.

 

A nyugdíjbiztosításból származó havi járadékot 15 évre számoljuk.

 

Ádám (26): 15.000 Ft/hó nyugdíjbiztosítás, ebből a havi járadék 99.055 Ft

Pál (38): 29.000 Ft/hó nyugdíjbiztosítás, ebből a havi járadék 99.691 Ft

János (54): 80.000 Ft/hó nyugdíjbiztosítás, ebből a havi járadék 67.331 Ft

 

Azt mutatják a számok, hogy amit Ádám havi 15.000 forintból el tud érni, ahhoz Jánosnak havi 80.000 forintból sikerülhet. A különbség 65.000 forint havonta. Önnek melyik a szimpatikusabb összeg?

 

Ahogy számítottunk is rá, a megtakarítások egyik nagy ereje a futamidőben rejlik, vagyis minél hamarabb elkezdünk megtakarítani, annál szebb lesz a lejárati összeg.

 

Ön szerint, ha János fiatalabb korában nem tett félre a nyugdíjas éveire havonta 15.000 forintot, akkor most félre fog tudni tenni havi 80.000 forintot?

 

Ismer Ön Jánoshoz hasonló embert? Esetleg Pálhoz, vagy Ádámhoz hasonlót? A helyzet az, hogy saját magunk döntjük el, hogy Ádám, Pál, vagy János útját követjük, hiszen a számok adottak.

A nyugdíjnak ára van

 

Sorozatunk 2. részében a nyugdíjkérdés került a középpontba. Jelen helyzetünkben elértük, hogy mind a három kiválasztott személy ugyanolyan nyugdíjat kapjon. Míg Ádámnak ez csak havi 15.000 forintjába került, addig Jánosnak havi 80.000 forintba. Az első részben Ádám havi 34.000-ot spórolt meg Jánoshoz képest, ehhez ha hozzávesszük a mostani 65.000 forintot, akkor az összesen majdnem 100.000 forint havonta. És még a gyermekekről nem is beszéltünk, ez lesz a 3. rész témája. Ha nem akarja a saját életéhez szükséges életbiztosításokat 3-4-szer drágábban megvenni, akkor kérjen egy személyes konzultációt életbiztosítási tanácsadónktól. Ő megkeresi Önt, és minden szakmai tudását felhasználja, hogy minél olcsóbban megszerezze az Önnek szükséges életbiztosításokat.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …