Életbiztosítási díjak 3. rész

március 26, 2014

Ezzel a résszel elérkeztünk az életbiztosítási díjak trilógia záró epizódjához. Az okosan gondolkodó Ádám (26), már havi 100.000 forinttal jobban jár, mint János (54), de Pál (38) is jelentős összeget tud megspórolni, idősebb alanyunkkal szemben. Még hátra van a gyermekek megtakarítása, de itt szerintünk János jobban odafigyelt, mint a saját életbiztosításaira. Ha újra szeretné felidézni, hogy korábban mi történt 3 főhősünkkel az első részben az ide kattintva teheti meg, az úriemberek nyugdíj megtakarításáról (2. rész) pedig itt olvashat.

Mi a gyermek megtakarítás célja?

A gyermek megtakarításunknak egyetlen célja lehet: A lurkó életkezdését anyagilag támogatni. Az anyagi támogatásra leginkább 18-19 éves korától van szükség. Az, hogy ez egy egyetemi oktatás finanszírozása, vagy egy saját lakás önereje, vagy csak simán egy pár millió forint formájában adjuk gyermekünknek az részletkérdés.

Mekkora összegre lesz szükség?

A legegyszerűbb, ha a felsőoktatási tanulmányok finanszírozásával kalkulálunk. Félévente 300.000 forint tandíj + megélhetés + tanszerek = min. 500.000 Ft/hó. Ha 10 félévvel számolunk, akkor ez összesen 5.000.000 forint mai vásárlói értéken.

 

A szám, az 5 millió forint tehát adott, a futamidő is adott, hiszen gyermekünk 19 évesen már elkezd(het)i a felsőfokú tanulmányait, nézzük meg, hogy mekkora havi összegből tudjuk megoldani az előttünk álló feladatot.

Cél az 5.000.000 forint

Az alábbi táblázatban minden évben 8%-os hozamot feltételeztünk, 3-3%-os infláció és értékkövetés mellett. A biztonság kedvéért a táblázat tartalmazza, hogy 3.000.000 forint és 7.000.000 forint eléréséhez is mekkora összeget érdemes megtakarítani havonta.

Életbiztosítási díjak: A gyermek megtakarítás

Életbiztosítási díjak: A gyermek megtakarítás

 

Az 5 millió forintos célunkat elérhetjük havi 17.917 forintból is, de ha késlekedünk ez a szám akár 44.167 forintra is emelkedhet. De ha jól megnézzük már egy elvesztett év is havi 1.600 forintunkba kerül, 4 év csúszás pedig 7.000 forint plusz havi kötelezettséget jelent.

 

Szerintünk trilógiánk főhősei időben eszméltek, és legkésőbb gyermekük 1 éves korában elindították a gyermek megtakarításokat. Még János is, mert magára ugyan nem gondolt elég hamar, de gyermekénél ezt a hibát már nem követte el.

Mi a tanulság?

Sajnos 3 részes sorozatunk a végéhez ért. Reméljük Önnek is tetszett Ádám, Pál, és János életén keresztül bemutatott tanmesénk. Minden ilyen történetnek, így ennek is van egy tanulsága: Az életbiztosításokat minél fiatalabban elkezdjük használni, annál olcsóbbak, és annál eredményesebbek lesznek. Tudja, Ön választja ki, hogy melyik úriember életútját követi, de ők most sajnos elbúcsúznak tőlünk. Helyettük viszont ismerje meg életbiztosítási szakemberünket egy személyes konzultáció keretén belül, aki tudásával segítette Ádámot, Pált, és Jánost is.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …