Életbiztosítási kiegészítők: a balesetbiztosítás

szeptember 18, 2013
Életbiztosítás kiegészítők: A balesetbiztosítás

Az életbiztosítási szerződésünket további kockázatokra, önálló szolgáltatást is nyújtó kiegészítő jellegű biztosításokkal is megtoldhatjuk. A kiegészítő biztosítások igazodnak az alap biztosításhoz, így azzal egyidejűleg érvényesek.
Ennek egyik formája lehet az életbiztosítást kiegészítő balesetbiztosítás is. Ez pedig azt jelenti, hogy az életbiztosítási szerződésbe belefoglalt biztosítási események bekövetkezése után a biztosító térítést fizet.

Mi is a baleset?

“A baleset az a hirtelen fellépő, egyszeri, külső fizikai és/vagy kémiai behatás, amely a biztosítottat akaratától függetlenül a kockázatviselés tartama alatt éri, és amellyel összefüggésben a biztosított egészségkárosodást szenved, illetve amely a biztosított halálát okozza.”

 

A baleset tehát egy olyan nem várt esemény, amelynek bekövetkeztére nem vagyunk felkészülve, vagyis ennek bekövetkezésére előre nem tudjuk és erre nem is számítunk.

Az életbiztosítási szerződéshez választható baleseti kockázatok

Baleseti halál, Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás, Baleseti kórházi napi térítés, Baleseti műtéti térítés, Balesetből adódó csonttörés, Közlekedési baleseti halál, Közlekedési balesetből eredő maradandó egészségkárosodás.

A balesetbiztosítási kiegészítőkre vonatkozó szabályok

Azt érdemes tudni, hogy a választott balesetbiztosítási kiegészítők díja kortól és nemtől függetlenül is ugyanannyi és egészen 75 éves korig érvényes, ezután pedig a biztosítási védelem automatikusan megszűnik.

A kizárásokra és mentesülésekre figyeljünk

Azt is jó, ha megjegyezzük, hogy a biztosítás kockázatviselése nem terjed ki bizonyos esetekre, melyet kizárásnak is nevezünk. Pl. Ha a biztosított versenyző vagy kiemelt sportoló akkor ilyen kizárásokkal számolni kell, de a konkrét példáknál maradva a biztosítás gyakran nem terjed ki olyan balesetekre sem, amelyek háborús, polgárháborús eseményekkel, sztrájkkal, tüntetéssel, bármiféle egyéb tömegmegmozdulással, terrorcselekményekkel összefüggésben következnek be.

 

Mentesül a biztosító a biztosítási összeg kifizetése alól, amennyiben a biztosított a kedvezményezett szándékos magatartása következtében vesztette életét, illetve a káresemény szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartása miatt következik be.

 

Ha szeretne többet megtudni az életbiztosítások, a kiegészítő biztosítások működéséről, kérjen ajánlatot tanácsadóinktól és szakértő munkatársunk készséggel rendelkezésére áll egy személyes találkozás keretén belül.


Deák Ferenc István

Életbiztosítás kalkulátor

Kérjük, adja meg a havonta megtakarítani kívánt összeget és a megtakarítási időtartamot, majd kattintson a "Kalkuláció indítása!" gombra!

4% 6% 8%
Kalkuláció indítása

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink 1 munkanapon belül megkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Adatvédelmi szabályzat elfogadása

Legnézettebb Cikkeink

7 megdöbbentő tény a nyugdíjról
7 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a nyugdíjról!

Az eddigi magyar nyugdíj Guiness-rekordot egy 57 éves munkaviszonnyal bíró honfitársunknak osztották ki: a havi nyugdíjszelvényen pontosan 789.870 Ft áll. Vajon mi …

Gyerek megtakarítási számla, melyiket válasszam?
Gyermek megtakarítási számla, melyiket válasszam?

Nagyon fontos kérdés, a baba megtakarítás, ezért írunk róla kicsit bővebben. A két legfontosabb tényező, amikor gyermekünk számára szeretnénk pénzt félretenni, nem más, …

Szolgáltatás alapú egészségbiztosítások összehasonlítása

Biztos Ön is találkozott már a Társadalombiztosítás (TB) által finanszírozott egészségügyi szolgáltatással. Meg volt elégedve? Gondolom Önt is gyorsan, sorban állás nélkül, emberien, …

5 millió forint: Ennyit spórolhatsz Unit-linked biztosítással
5 millió forint: Ennyit spórolhatsz unit-linked életbiztosítással

Rengeteg helyen lehet olvasni az interneten, hogy milyen nagyon drága a befektetéses életbiztosítás, sokan még ki is számolják nekünk egy konkrét példán keresztül. …

Életbiztosítás elszámolása költségként
Életbiztosítás elszámolása költségként

2014-ben nem egyszerű a kis- és középvállalkozások (KKV) élete. Ezzel a ténnyel mi magunk is szembesülünk, és pont ezért gondoltuk, hogy segítőkezet nyújtunk …

Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása
Egyszeri díjas befektetéses életbiztosítások összehasonlítása

Mit tegyünk, ha van egy kis megtakarított pénzünk? A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Mivel a mai Magyarországon levő kamatkörnyezet nem ideális, (alacsonyak a …